Dik&Schil

Sterke drank van restproducten

Stijn Fischer & Branco Bolsius

Oprichters

Dik & Schil strijdt tegen voedselverspilling door restproducten in te zetten voor het maken van sterke drank, zoals Orangecello, Limoncello, Koffielikeur, Gin en Passievruchtlikeur.

Over de makers
Dik&Schil is ontstaan tijdens een minor ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam. Branco en Stijn werkten beide in de horeca en zochten naar oplossingen om die sector te verduurzamen. Daarom gingen ze aan de slag met koffiedik en sinaasappelschillen. Deze reststromen werden verwerkt in likeuren om ze zo een tweede leven in de bar te geven. Branco en Stijn willen met Dik&Schil laten zien dat ieder moment van de dag duurzamer kan en dat je van ‘afval’ premium producten kunt maken die niet onder doen in smaak.

Productieproces & duurzaamheid
De producten van Dik&Schil worden met de hand gemaakt en alle producten zijn gemaakt met reststromen. Voor de Orangecello en Limoncello wordt de zest van overgebleven sinaasappelschillen geschild en dit macereren en destilleren ze. De Gin wordt gemaakt van overgebleven sinaasappelschillen en restkruiden van Koppert Cress: Kaffir limoenblad, Cardamom blad en shiso blad. Dit wordt allemaal gestookt en geassembleerd. Voor de koffielikeur wordt koffiedik gebruikt. Hiervan maken ze een coldbrew met alcohol. Na het macereren wordt die gemengd met cacao, vanille en rest-sinaasappelschillen. Et voila, de lekkerste duurzame, sterke dranken!

Dik&Schil laat de waarde van ons afval zien. Onlangs wonnen de Circulaire Gin en de Passievrucht Likeur zelfs een gouden medaille bij de Frankfurt International Spirit Trophies, puur op basis van de smaak!

'Turning Waste Into Wonder'

Stijn Fischer & Branco Bolsius

Oprichters