Fungi Factory

Oesterzwammen kweken op je eigen koffiedik

Fungi Factory
Harvardlaan
Utrecht
info@fungifactory.nl
Naar de website

Martijn

Oprichter & paddestoelenkweker

Fungi Factory kweekt al sinds 2018 paddenstoelen in Utrecht. Ze begonnen met oesterzwammen op koffiedik en inmiddels kweken ze allerlei soorten paddenstoelen op allerlei soorten reststromen. Met de Growkit van Fungi Factory kweek je thuis je eigen oesterzwammen!

Over de makers
Bij Fungi Factory geloven ze dat schimmels een essentiële rol kunnen spelen in de duurzame samenleving van de toekomst. Als voedsel, in een gezonde bodem, als verbinding tussen mensen en plant en als afvalverwerker. En natuurlijk maken ze van paddenstoelen de lekkerste vegan snacks van Utrecht en omstreken.

Het productieproces
Het productieproces van de Fungi Factory Growkit ligt eigenlijk bij jou! Na aankoop van de kit (gemaakt van gerecycled plastic) ga je namelijk je eigen oesterzwammen kweken. Deze growkit is speciaal ontwikkeld zodat jij thuis, gewoon op je aanrecht, paddenstoelen kan kweken op je eigen koffiedik. Hiermee sluit je je aan bij een grote groep ‘aanrecht-agrariërs’. Al 18.435 aanrecht agrariërs hebben met de Fungi Factory growkit gewerkt. Fungi Factory helpt je bij het proces door instructies te geven per mail. Zo kan het bijna niet meer mislukken!

'Drink coffee - grow mushrooms - close the circle!'

Martijn

Oprichter & paddestoelenkweker