Hot Head Salsa

Spice it up!

Kevin Dickie

Oprichter

Hot Head Salsa is geboren uit een passie voor pittig eten en een onuitblusbare nieuwsgierigheid voor experimenteren. Hieruit is een serie van gefermenteerde hot sauces ontstaan, allemaal vegan en handgemaakt in Amsterdam!

Over de maker
Oprichter Kevin heeft een achtergrond in scheikunde en is werkzaam in de klinische gezondheidszorg. Zijn passies voor eten en wetenschap zorgen voor het begin van Hot Head Salsa. Met zijn missie good food is worth waiting for wilt Kevin laten zien dat gefermenteerde producten op verschillende manieren iets kunnen toevoegen aan onze eetbeleving. “Vooral in een wereld waar alles draait om groter en sneller is het juist belangrijk om een stap terug te nemen en met geduld te wachten op een kwalitatief goed product.”

Productieproces & duurzaamheid
Bij Hot Head Salsa ligt de focus op fermenteren, kleine batches en verse biologische ingrediënten direct van de boer. Alle pepers zijn vers en komen van een lokale Nederlandse peperboerderij. Het assortiment groenten en fruit is biologisch afkomstig van de lokale boerderij Tuinderij de Antoniushoeve. Elke salsa ondergaat een lacto-fermentatie van 4 weken om intense smaakbommetjes te creëren. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat producten langer houdbaar blijven en meer voedingsstoffen bevatten. Smaakvol, gezond en duurzaam dus!

Ook leuk & lekker!
Met de reststromen uit het fermentatieproces maakt Hot Head Salsa een nieuw circulair product: tepache! Een traditioneel Mexicaans zomerdrankje dat wordt gemaakt van de schil van de ananas. Fruitig, kruidig en spicy. Dit gefermenteerde ananas drankje (ongepasteuriseerd, probiotisch en alcoholvrij) is de ideale dorstlesser voor die warme zomerdagen en heerlijk om te mixen met cocktails.Tip: serveer met ijs en voeg een schijfje ananas toe voor extra frisheid. Of mix met gin, bruiswater, limoen en munt voor een heerlijke cocktail!

Kevin: “Samen met andere makers kunnen we een gezonde, duurzame en innovatieve voedselketen creëren! Interesse in een fermentatie project? Ideeën om verder te innoveren? Neem gerust contact op.”

'Organic, nutritious and delicious!'

Kevin Dickie

Oprichter