Koreman’s

Limoncello en andere citruslikeuren

Thom en Frank Koreman

Oprichters

Koreman’s produceert likeuren van premium kwaliteit op basis van diverse soorten citrusvruchten. Je kunt de cello’s puur, in een spritz of in een cocktail drinken.

Over de makers
Thom en Frank Koreman zijn opgegroeid in een bourgondisch gezin, waar de tafel altijd rijkelijk gevuld was met heerlijk eten en mooie wijnen. Daarnaast hadden beide ouders een eigen onderneming, dus het ondernemerschap is hen van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Toen ze op een dag samen op het terras zaten en een lauwe, chemische limoncello dronken, wisten de broers dat het beter kon. Die middag is de start van Koreman’s geworden. Wat begon met ambachtelijk, aan de keukentafel bereide limoncello groeide uit tot een serieus bedrijf met een duidelijke missie: samen het bourgondische leven vieren met kwalitatieve, smaakvolle cello’s!

Productieproces & duurzaamheid
De premium cello’s van Koreman’s worden puur natuurlijk en ambachtelijk gemaakt van uitsluitend biologische ingrediënten. Dit gebeurt in Breda. Voor de cello’s wordt alleen de schil van de citrusvruchten gebruikt. De schillen worden een paar weken in de pure alcohol gelegd en als ze eruit worden gehaald, blijft er citrusalcohol over. Vervolgens wordt er suikerwater gemaakt, gemengd met de citrusalcohol en… er is (limon)cello!

Ook leuk!
Zonde om de geschilde vrucht weg te gooien natuurlijk… Daarom heeft Koreman’s in het pand het bedrijf ‘ZoetZuur&Zout’ zitten, die van de vruchten heerlijke jam, sapjes en limonades maakt!

'CELLOBRATE LIFE!'

Thom en Frank Koreman

Oprichters