handmade@lachicafood.com
Fabiola Nascimento Rodrigues
Oprichter & maker
Bij La Chica Food beheren ze de kunst van het empanada maken! De focus ligt op het verrijken van horecamenu’s met authentieke, smaakvolle creaties.
Over de maker
La Chica Food is niet zomaar een bedrijf; het is een levendige expressie van een rijke culturele erfenis. Oprichter Fabiola heeft, met haar diepgewortelde Zuid-Amerikaanse afkomst, een ontembare passie voor de authentieke smaken en tradities van haar thuisland. Deze passie, gecombineerd met jarenlange culinaire ervaring, heeft geleid tot de geboorte van La Chica Food – een plek waar traditionele recepten en moderne culinaire innovatie samenkomen om een unieke eetervaring te creëren.
Het productieproces & duurzaamheid
Alle empanadas van La Chica food worden met de hand gemaakt in Amsterdam. Het deeg is volledig plantaardig. De vulling van de empanadas verandert ieder seizoen, want er wordt met seizoensingrediënten gewerkt. De vulling en het deeg worden los van elkaar geproduceerd. Van het deeg wordt op de uitrolmachine rondjes van verschillende maten gemaakt voor de empanadas. De vulling en de rondjes komen samen op de vouwmachine, waarmee de empanadas dichtgevouwen worden.
La Chica Food werkt samen met lokale leveranciers en partners, waaronder To Good To Go om foodwaste te verminderen. Voor de kleinere leveringen wordt de bakfiets gebruikt.
'Eat it, to believe in it!'