Sarah Barkmeijer
Oprichter
Lady Fruitcake maakt ambachtelijke taartjes, bars en traiteurproducten op basis van noten, zaden, fruit en groenten.
Over de maker
Op de vraag waar haar enthousiasme voor het maken van duurzame, plantaardige patisserie precies vandaan komt, kan Sarah maar één antwoord geven: “Het past bij wie ik ben. In de plantaardige keuken met zijn onuitputtelijke mogelijkheden kan ik mijn creativiteit en mijn liefde voor vakmanschap volop kwijt.”
In 2014 begon Sarah, naast haar werk als kunstenaar en workshop-docent, plantaardige taartjes te maken voor natuurwinkel Krits in Amsterdam, waar ze zelf als verkoopster werkte. Aangemoedigd door de enthousiaste reacties van klanten heeft ze in 2016 de stap gezet om een kleine productiekeuken te starten. Toen natuurwinkel Krits zich liet omvormen tot Ekoplaza Zijlstraat, kreeg ze de kans om binnen Ekoplaza te groeien tot een mooi biologisch gecertificeerd bedrijf.
Duurzaamheid & productieproces
Lady Fruitcake laat de plantaardige taartjes inmiddels produceren door de biologische, glutenvrije bakkerij Liberaire, maar Sarah blijft nauw betrokken bij de productie en blijft streven naar de beste resultaten in smaak en textuur. In haar eigen keuken ontwikkelt ze nieuwe voedende patisserie, snacks, desserts en meer. “De natuur heeft eindeloos veel te bieden en daar worden we super blij van. Zo werken we met plantaardige en biologische grondstoffen. Dit is nodig om onze aarde gezond te houden.” De producten van Lady Fruitcake zijn dan ook gemaakt van biologische noten, zaden, fruit en groenten. Ongeraffineerd, natuurlijk en minimaal gezoet, glutenvrij en vol vitale grondstoffen en vezels.
Ook leuk: kijk voor inspirerende recepten voor ontbijt en drankjes op het Instagram account van Lady Fruitcake.
'Een echte traktatie voor jezelf is een lekkernij van echte ingrediënten. Voedend voor je lijf en goed voor de wereld.'