
Salma Tabiat
Oprichter
Bij nomadschai ben je aan het juiste adres voor de allerlekkerste chai producten om zelf te bereiden in je keuken of om je gasten in de horeca de ultieme beleving te bieden.
Over de makers
De reizende barista Salma Tabiat ontdekte in India en Sri Lanka hoe chai écht hoort te smaken. Die inspiratie leidde tot nomadschai, haar eigen handgemaakte sticky chai blend. Samen met barista’s, cafe-eigenaren en klanten heeft ze een chai tea ontwikkeld die naar hun idee het allerbeste is. “Wij vonden dat ook in Nederland naast al die mooie koffie en thee een goed koffie-alternatief moest komen te staan.”
Wat begon met een paar kleine espressobars in Den Haag is uitgegroeid tot een eigen loods, met dagelijks een kar vol naar horeca- en webshopklanten. Het assortiment is hier en daar wat gewijzigd, maar de hardlopers zijn toch wel de chai brew 500ml en de sticky chai 200gr.
Productieproces & duurzaamheid
De chai latte blends van nomadschai worden met veel liefde en aandacht gemaakt. “Wij maken onze chai producten op basis van zwarte thee en een kruidenmix van kaneel, kardemom, peper, venkel, gember, steranijs en kruidnagel.” nomadschai is een kleine onderneming en maakt alles lokaal, op een wat kleinere schaal en met het oog op zo min mogelijk verspilling.
'Real spicy barista chai'
