Saucy Dan’s

Get Saucy, Stay Saucy

Amsterdam
Naar de website

Daniyal Ahmad

Oprichter

Saucy Dan’s heeft als missie om elke hap die je neemt heerlijk te maken! Lokaal geteelde ingrediënten worden door middel van fermentatie omgetoverd tot hot sauce en pittige honing

Over de maker
De unieke smaken van de sauzen en honing zijn geïnspireerd op Dan’s bijzondere achtergrond als half Nederlands, half Pakistaans, Amerikaans opgegroeide foodie die de afgelopen acht jaar van Amsterdam zijn thuis heeft gemaakt. In 2021 veranderde Dan’s obsessie met eten en koken in een experimenteel sausproject. Tegenwoordig maakt hij zijn sauzen van meer dan 90% Nederlandse ingrediënten en is hij constant op zoek naar manieren om zijn toeleveringsketen duurzamer en lokaler te maken. Saucy Dan’s verspreidt de boodschap dat jouw eten altijd levendiger en smaakvoller kan zijn, met een beetje hulp van saus of pittige honing!

Productieproces
Het productieproces bestaat uit twee cruciale stappen voor een soepele fermentatie en smaakontwikkeling. Eerst wordt een lacto-fermentatiepekel gemaakt waar de chilipepers minstens twee weken in worden gelegd. Vervolgens worden de chilipepers gemengd met verschillende smaken, zoals appel en witte miso voor de Kashmiri Kick-saus, of verse ananas en koffie voor de Daamn Daniel-saus. Daarna worden de flesjes met de hand gevuld en gelabeld. Dit alles gebeurt in Amsterdam West.

Duurzaamheid
De sauzen van Saucy Dan’s worden met de hand gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals pittige chilipepers, fruit en honing. Ze recyclen en hergebruiken de glazen flesjes en streven ernaar voedselverspilling te minimaliseren door unieke producten te maken, zoals het The Ex-sausprogramma. Tot slot worden de sauzen rechtstreeks geleverd aan lokale retailers via emissievrij transport (fiets of e-bike) of direct verkocht aan consumenten via markten of de webshop.

'It's dangerously delicious'

Daniyal Ahmad

Oprichter