Ulu jewelry

Handgemaakte sieraden

Ulu jewelry

Leiden
hi@ulu-jewelry.nl
Naar de website

Lisa de Bree

Oprichter

Ulu jewelry is een minimalistisch sieradenlabel met een avontuurlijke uitstraling. De sieraden zijn een mix van een vrije en open lifestyle met verfijnde en tijdloze ontwerpen die toegankelijk zijn voor iedereen.

Over de maker 
Alle ontwerpen worden handgemaakt door goudsmid Lisa de Bree. Ge├»nspireerd door haar reis op Bali heeft Lisa het sieraden merk Ulu jewelry opgericht. Ulu (bekend van de stad Uluwatu) legt de connectie tussen inspiratie – die ze haalt uit het eiland Bali, waar surfen, vrijheid en lifestyle voor haar heel belangrijk is – en de productie, het handgemaakte van haar sieraden in Leiden.

Het productieproces & duurzaamheid
Lisa werkt vanuit haar eigen atelier in een oud schoolgebouw in Leiden. Hier werkt ze al haar creatieve processen uit tot eigen sieraden. Materiaal moet dat worden ingekocht, zoals plaat, draad en grenailles, haalt ze bij Nederlandse groothandelaren. Het goud dat ze gebruikt is vaak gerecycled goud van oude sieraden dat ze omsmelt. Daarnaast gebruikt Lisa veel producten uit de natuur, zoals schelpen en zeeglas.

'The desire to create is one of the deepest yearnings of the human soul'

Lisa de Bree

Oprichter