BitesWeLove

Feel-Good Snacking

BitesWeLove
Welnastraat 701B
Amsterdam
020 23 31 750 hello@biteswelove.nl
To the website

Marleen Basart & Liesbeth Gouwens

Eigenaren

In 2014 is Marleen Basart BitesWeLove gestart vanuit de Pijp in Amsterdam als online abonnement. Iedere week kreeg je een verrassende mix met vier tussendoortjes thuisgestuurd. Marleen had in haar vorige baan als category manager bij Albert Heijn de potentie van gezondere tussendoortjes naast de Sultana’s en LIGA’s al gezien. Na drie jaar trekken Marleen en Liesbeth Gouwens samen de kar bij BitesWeLove. Met de één een achtergrond in supermarkt retail en de ander in scheepvaartfinanciering zouden ze niet meer van elkaar kunnen verschillen. Maar naast ondernemen is de grote liefde voor lekker eten de gemeenschappelijke deler tussen Marleen Basart en Liesbeth Gouwens. Samen met het team van BitesWeLove maken ze het lekkerder een gezonde keuze te maken. Omdat ze zelf ook graag compromisloos kiezen voor allebei: lekker èn gezond.

Internationaal merk
Bij BitesWeLove maken ze tussendoortjes die je een goed gevoel geven. Omdat die niet alleen je lekkere trek stilt, maar ook voedzaam is. Gezond, zonder een concessie te doen op smaak. Voor iedere nieuwe bite duiken ze in de wereld van noten, kruiden en natuurlijke smaken in en puzzelen net zo lang tot dat een handje bites jou de goede energie geeft om het beste uit jezelf te halen. Wat in 2015 begon als een online abonnement, is uitgegroeid naar een internationaal merk van gezonde snacks. Met meer dan 800 verkooppunten in retail en meer dan 2.000 verkooplocaties in foodservice verkochten ze in 2019 meer dan anderhalf miljoen bites. Ambitieus? Zeker. Maar daar houden ze wel van bij BitesWeLove. Dus hup, grab a bite en jaag je dromen na. Dan geeft BitesWeLove je de energieboost om door te zetten.

BitesWeLove

Plantpower
Bij BitesWeLove geloven ze in de plantpower van noten, bonen en fruit. Dit vormt de basis van iedere bite. Bij het ontwikkelen van een nieuwe bite wordt er lang gepuzzeld om een goede verhouding van voedingswaarden te vinden: veel vezels een bron van eiwitten, niet te veel suiker en zout. En naast die mix aan voedingswaarden moet het natuurlijk een superlekkere bite zijn. Als de bites met kruiden op smaak worden gebracht, is dit met een mengsel van natuurlijke kruiden en specerijen die speciaal voor en door BitesWeLove worden ontwikkeld. Ook dan wordt er weer veel geproefd en geprobeerd, eerst maken ze iets waar ze zelf blij mee zijn. Maar voor het een BitesWeLove product wordt, laten ze de smaak, maar ook de verpakking testen door het aan veel mensen te laten proeven en te laten zien. Ze produceren bijna iedere week een nieuwe voorraad van een deel van de producten. De verschillende ingrediënten worden gemengd en in een automatisch proces verpakt in portieverpakkingen of grotere stazakken om samen te delen.

Duurzame verpakking
Aan de verpakkingen is bij BitesWeLove veel aandacht besteed. Niet alleen aan de kleurrijke vormgeving, om je een portie goede energie te geven, maar ook om het verpakkingsmateriaal zo duurzaam mogelijk te laten zijn. Na lang zoeken en praten is BitesWeLove uitgekomen op verpakkingen van monofolie. Dit betekent dat de BitesWeLove verpakkingen zijn gemaakt van één soort plastic. Meestal bestaan verpakkingen uit verschillende soorten plastic en eventueel ander materiaal, waardoor het materiaal niet te hergebruiken is. Het voordeel van een monofolie is dat het goed te recyclen is en daarom op dit moment één van de duurzaamste manieren van verpakken van het product is.

Toekomst
BitesWeLove is vanuit Amsterdam al een paar jaar bezig om Nederland gezonder te laten snacken. Ze timmeren hard aan de weg om je de BitesWeLove producten op zoveel mogelijk plekken in de supermarkt te kunnen laten vinden, of als je er zin in hebt onderweg. Maar de ambities van de dames van BitesWeLove reiken verder dan de landsgrenzen. De eerste snacks worden al in Europa verkocht en volgens plan dat gaan er een heleboel meer worden de komende jaren!

Marleen Basart & Liesbeth Gouwens

Eigenaren