Frecious

Slowjuice voor levensgenieters

Flevolaan 13
Weesp
info@frecious.bio
To the website

Murk Vermeeren

Oprichter

Frecious maakt het gezondste sap van Nederland. Het bedrijf, dat in 2011 werd opgericht, is de eerste enige slowjuicery in de Lage Landen.

Frecious is ontstaan uit het idee om op een makkelijke manier veel groenten binnen te krijgen. Groenten zijn immers de heilige graal voor je gezondheid. Elk flesje Frecious bevat zo’n driehonderd gram groente, fruit, kruiden, kiemen en specerijen. Je kunt Frecious als detox gebruiken. 

Op de productielocatie maakt Frecious ingevroren slowjuices die voor minstens 70% uit groenten bestaan. De rest bestaat uit kruiden, kiemen, specerijen en een beetje fruit. Elk flesje bevat altijd meer dan acht ingrediënten en is 100% biologisch. Frecious varieert groots omdat veel verschillende soorten groenten het beste is voor je gezondheid. Hoe vaak eet je nu zeewier, pastinaak, aardpeer of raapsteel? De groentesappen bevatten geen toevoegingen zoals suiker of melk en zijn niet bewerkt. De slowjuices worden na het maken direct in de shockfreezer gezet om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden.

Frecious perst de ingrediënten niet, zoals bij cold pressed juice gebeurt, maar schroeft met een schroefpers. Deze schroef wringt alle nutriënten uit elk vezeltje. Deze manier van sap maken is te vergelijken met hoe je kiezen kauwen. Frecious is ideaal als dagelijkse aanvulling op je normale voedingspatroon. Het bedrijf heeft ook speciale health shots (voor een snelle boost), elixers (voor wie veel antioxidanten nodig heeft), soepen (voor de hartige trek) en Young: een lijn speciaal ontworpen voor en door kinderen. Handig als de kleine aan tafel moeite heeft met het leegeten van z’n bord…

De slowjuices zijn te koop bij verschillende Amsterdamse winkels en horeca, maar ook via de eigen webshop van Frecious. De slowjuices worden dan ingevroren bij je thuisbezorgd.

Murk Vermeeren

Oprichter