Frites uit Zuyd

Ambachtelijke fritesfabriek

Beemsterweg 21
Almere
020 26 13 737
To the website

Quirin van Engelshoven

Oprichter

Frites uit Zuyd maakt verse frites voor horeca en retail. Ze gebruiken de beste aardappels van Nederlandse bodem, bereiden origineel zuydelijk en leveren iedere dag vers.

Hoe het begon
Quirin van Engelshoven – geboren en getogen in Maastricht – opende in 2014 zijn friterie Frites uit Zuyd aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. Restaurants uit de omgeving vroegen direct na de opening al naar de verse voorgebakken frites. Quirin besloot zich in 2015 daarom volledig te richten op het bereiden van frites voor horeca en startte een ambachtelijke fritesfabriek. Anno 2022 staat Frites uit Zuyd als familiebedrijf voor innovatie en duurzaamheid, zonder daarbij de focus op kwaliteit en smaak te verliezen. De frites zijn inmiddels ook voor thuis verkrijgbaar, onder andere via Jumbo en Gorillas.

De Aardappel
Frites uit Zuyd teelt aardappels puur op smaak, op authentieke wijze en met de kennis van nu. Ze maken uitsluitend gebruik van natuurlijke groei- en bestrijdingsmiddelen. De aardappels worden bij het rooien handmatig gesorteerd om blauwe plekken te voorkomen. Ze worden bewaard in houten kisten onder optimale omstandigheden en Frites uit Zuyd controleert continu op kwaliteit. Al deze zorg levert de smakelijkste aardappels en dus de lekkerste frites op.

De Fabriek
In 2022 is Frites uit Zuyd verhuisd naar een ruime, nieuwe productielocatie in Almere. Er is flink geïnnoveerd, waardoor het productieproces grotendeels geautomatiseerd en verduurzaamd is. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas en de verbruikte energie wordt grotendeels teruggewonnen door middel van zonnepanelen. Ondanks al die innovatie en automatisering blijft Frites uit Zuyd vasthouden aan de traditionele bereidingswijze en worden smaak en kwaliteit onverminderd secuur bewaakt.

SaveSave

Quirin van Engelshoven

Oprichter