John Altman

100% good, not perfect

Saenredamstraat 61
Amsterdam
020 244 2537 welovejohn@johnaltman.nl
To the website

Julie & Marie Claire van der Lande

Oprichters

John Altman is een jong Amsterdams bedrijf, opgericht door twee zussen. Zij verkopen snacks die 100% natuurlijk zijn. Hun filosofie is dat ze de beste en lekkerste producten op de markt brengen waarbij ze rekening houden met mens en planeet. John Altman is hun held, een mythische hippie die ze inspireert om de mensen een beetje blijer te maken. Daarom doen ze het liefste dingen net even anders dan anders. Ze doen zaken met een knipoog, als tegengeluid aan de serieuze gezonde producten en grote merken. In 2017 zijn ze op de markt gekomen met een biologisch popcorn-lijn met drie verrassende smaken. Sinds begin 2018 zijn er ook noten toegevoegd aan het snack assortiment van John Altman.

Verantwoord snacken
De snacks van John Altman zijn een verantwoord alternatief binnen de snack-categorie en het eten van popcorn en noten als healthy snack wordt steeds populairder in Nederland. Bovendien is popcorn veel te lekker om alleen in de bioscoop te eten. De twee zussen bedachten drie eigenwijze popcorn smaken: Caramel & Sea Salt, Sea Salt en Sweet Cinnamon. Ook noten zijn een gezonde dagelijkse snack en bevat veel goede voedingswaarden. De noten zijn verkrijgbaar in de smaken: Sea Salt, Chocolate & Nuts en Maple Syrup & Chili.

De snacks van John Altman zijn verpakt in grab-en-go verpakkingen, waardoor je er zowel thuis als onderweg van kunt genieten. Randvoorwaarde voor de zussen is dat de snacks onweerstaanbaar lekker zijn. John Altman heeft daarom zorgvuldig haar eigen smaken ontwikkeld met bijzonder goede ingrediënten die ook nog eens 100% natuurlijk zijn. De popcorn is bovendien biologisch, GMO-, allergenen- en glutenvrij, en bevat het geen geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Ontstaan en toekomstperspectief van het bedrijf
Op het moment dat de zussen Van der Lande een eigen snack merk wilde opstarten, kwamen ze in contact met twee reclamemakers die het bedrijf John Altman eerder waren gestart. De levenswijze en filosofie die werd nageleefd met John Altman, lag exact in lijn met de plannen van de zussen Van der Lande.

Marie Claire en Julie zagen de potentie van een liefdevol en duurzaam merk met een knipoog naar de serieuze wereld om hen heen. Met het merk John Altman willen zij nu goede, maar vooral lekkere snacks in de markt zetten. Ze zijn begonnen met popcorn en niet veel later volgde de noten. Ook andere biologische snacks, uiteraard zonder kunstmatige toevoegingen maar wel verrassend kunnen worden binnenkort worden verwacht. ‘Onze ambitie is om John Altman te laten groeien tot een internationaal duurzaam bedrijf dat vanuit Amsterdam de wereld verovert met lekkere, duurzame en verrassende snackproducten’, aldus Julie van der Lande.

“We willen de wereld leuker maken en niet alleen voor degene die de popcorn en noten eten, vandaar dat we samen met De Filmhallen en De Regenboog Groep een avond uit organiseren voor mensen die eenzaam zijn. Juist deze mensen kunnen een uitje goed gebruiken”, aldus Marie Claire Zernitz mede-eigenaar van het merk. Dat maken we heel gemakkelijk, je koopt een kaartje voor de film en tegelijkertijd krijgt een stadsgenoot die wel een verzetje kan gebruiken een kaartje gratis. Daarnaast zijn ze continu bezig met het doorontwikkelen van hun maatschappelijk verantwoorde merk, waarbij zowel de kwaliteit van de snacks als de duurzaamheid in acht wordt genomen. Julie: “Alle facetten van het merk willen we optimaal maken, dat is een uitdaging, maar niet onmogelijk. We zetten alles op alles, maar we zien ook dat we nog steeds dingen beter kunnen doen. Vandaar de slogan ‘100% good, not perfect’. We werken continu om nog beter te worden.”

Het belang van Amsterdam
Amsterdam is niet alleen de broedplaats voor de zussen, maar ook de stad waar de eerste afzetkanalen van John Altman zijn gevestigd en daarmee is Amsterdam onlosmakelijk verbonden aan haar identiteit. Julie van der Lande woont naast De Hallen en de zussen zullen daarom ook altijd vanuit Amsterdam blijven werken. Het huidige kantoorpand van John Altman is gevestigd in De Pijp. De foodbranche van Amsterdam is uniek en innovatief en daarmee voorloper op de rest van Nederland. “Amsterdam heeft een enorm innovatieve food industrie. Op elke hoek van de straat is iets bijzonders te vinden, en is daarmee een continue stroom van inspiratie”, aldus Julie van der Lande.

Julie & Marie Claire van der Lande

Oprichters