Join the Pipe

Drinkwater wereldwijd verdelen

Danzigerbocht 45f
Amsterdam
+31 20 794 2294 Info@join-the-pipe.org
To the website
Geraldo Vallen: oprichter Join the Pipe

Geraldo Vallen

Oprichter

Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers. Hun droom is om iedereen ter wereld te voorzien van schoon en veilig drinkwater. Om deze droom te realiseren leggen ze waterleidingen aan, installeren ze waterbesparende tappunten en verkopen ze herbruikbare waterflessen. Zo kan iedereen van kraanwater genieten en wordt er een halte geroepen aan milieuvervuilend voorverpakt bronwater.

Met de verkoop van deze tappunten en herbruikbare waterflessen en met donaties financiert Join the Pipe schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

Plastic soep
Join the Pipe is in 2005 opgericht door Geraldo Vallen, die de enorme bergen plastic die in de oceaan ronddrijven zat was. Hij werkte destijds al lange tijd in de reclamewereld en bedacht na aanleiding van een opdracht bij een kraanwaterbedrijf het idee van Join the Pipe. Deze sociale onderneming pakt tegelijkertijd het “plastic soep” probleem aan én biedt kinderen schoon en veilig water aan.

Een stukje onderwijs
Join the Pipe opereert voornamelijk in Afrika in plaats van in Nederland en Europa. Aldus Geraldo: ‘De bron van het plastic probleem zijn de sloppenwijken in Afrika, maar dat is een plek waar niemand wil zijn.’ Een van de voornaamste problemen is dat de lokale bevolking niet weet dat plastic eeuwen blijft liggen. Door ze hierover te informeren en kraanwater op verschillende manieren te promoten – met watertappunten en herbruikbare flessen – wil de organisatie de oorzaak van plastic soep al bij de bron stoppen.

Buy One, Give One
De waterflessen, waaronder de BOGO bottle en Nairobi bottle, zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn daarmee een investering in betere hygiëne. Bovendien zijn ze een mooi alternatief voor bronwaterflessen of -zakjes die na eenmalig gebruik op de vuilnisbelt, op straat of in de zee terecht komen. Voor elke fles die wordt gekocht wordt er eentje gegeven aan een kind in Afrika onder het “Buy One, Give One” initiatief.
De flessen geven de lokale bevolking bovendien een kans om geld te verdienen; voor een klein bedrag kunnen ze de flessen kopen en vervolgens zelf verkopen. Deze marge is voor velen al een enorme winst.

Een netwerk tappunten
Join the Pipe is momenteel bezig om in Afrika een netwerk op te zetten van verkooppunten, zodat de missie en de producten van Join the Pipe makkelijker en sneller verspreid kunnen worden. De hoop is dat niet alleen de bewoners, maar ook NGO’s hieraan mee willen werken. Dan kan Geraldo zich voornamelijk bezig houden met wat hij het liefst doet: campagnes bedenken, nieuwe ontwerpen uitbrengen en kraanwater promoten.

'Iedere fles en ieder tappunt maakt deel uit van de langste waterleiding ter wereld.'
Geraldo Vallen: oprichter Join the Pipe

Geraldo Vallen

Oprichter