Knifesticks

Houten messenmagneten

Eerste van der Helststraat 67
Amsterdam
020 66 26 347
To the website

Jaap de Jong en Barbara Mol

Makers

Al meer dan tien jaar zijn Jaap en zijn partner, Barbara Mol, de eigenaren van Firma Moes, een messenwinkel en slijperij in de Pijp. De winkel draagt met recht het logo “Als het Knipt of Snijdt Heeft Firma Moes het in Huis” en is gevuld met vlijmscherpe koksmessen, kaasschaven, zakmessen en scharen en de accessoires die daarbij horen.

Als derde generatie uitbaters van Firma Moes zijn Jaap en Barbara bij uitstek bekend met alles wat de messenwereld te bieden heeft, en wat die (nog) niet te bieden heeft. Ze werden in de winkel vaak geconfronteerd met het gebrek aan mooie, betaalbare messenmagneten. Het aanbod was elegant en kostbaar, zo geplukt uit een bladzijde van Eigen Huis & Interieur, óf onaantrekkelijk en goedkoop. Een combinatie van voordeligheid en fraaiheid was moeilijk te vinden. Tot het ontstaan van Knifesticks.

IJzersterke magneten voor een veilige messenmagneet
Door het heft in eigen handen te nemen en zelf houten messenmagneten te maken hebben Jaap en Barbara een prachtig en betaalbaar product op de markt gebracht. Knifesticks zijn mooie, met de hand gemaakte messenmagneten die het makkelijk maken om messen en scharen veilig en hygiënisch op te bergen. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, waaronder essen, olijf en padoek. Indien er speciale wensen zijn kunnen Knifesticks ook op maat gemaakt worden.

Knifesticks worden van FSC-gecertificeerd hout van Masave (een duurzame onderneming in Zwolle die ook beeldige snijplanken maakt) in de werkplaats onder de winkel gemaakt. Jaap maakt voorzichtig uitsparingen in het hout en plaatst hier ijzersterke magneten in, dicht genoeg bij de oppervlakte zodat de messen stevig op de plaats worden gehouden zonder dat het hout te dun en dus te kwetsbaar wordt.  Vervolgens verwerkt hij een ophangsysteem aan de achterkant van de Knifestick, zodat de messenmagneet zonder zichtbare schroeven of beugels aan de wand bevestigd kan worden. Als puntje op de i lasert hij het logo van Knifesticks (of een logo op maat) in de balk, alvorens hij het hout met olie afwerkt. Het resultaat is een strakke, mooie houten strip die groot genoeg is om zes messen of meer veilig op te hangen.

Jaap de Jong en Barbara Mol

Makers