Pantar

Duurzame tafels

Kriekenoord 3
Diemen
020 41 68 000
To the website

de makers van

werk-leerbedrijf

Wie de meubelwerkplaats van Pantar binnenstapt ziet niet alleen heel veel hout, maar ook een grote diversiteit aan makers. Werk-leerbedrijf Pantar helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun talenten en arbeidspotentieel te ontwikkelen en optimaal in te zetten. Het gaat om medewerkers met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, of die problemen hebben (gehad) of verslaafd zijn geweest. Wat de reden ook is, Pantar is er van overtuigd dat iedereen waarde heeft en kan werken. Tijdens het werk ontwikkelen medewerkers zich en krijgen trainingen en opleidingen. Op deze manier kunnen zij weer een stapje dichterbij de arbeidsmarkt komen.

Zo’n 3000 mensen uit Amsterdam en Diemen werken op verschillende locaties bij opdrachtgevers of op één van de eigen locaties van Pantar. Bijvoorbeeld bij de meubelwerkplaats en het mozaïekatelier. Gezamenlijk maken deze afdelingen handgemaakte unieke tafels van hout en mozaïek.

pantar6

Gerecycled hout vormt de basis voor de tafels. Afgedankte pallets worden uit elkaar gehaald en tot dunne latten verwerkt. De latten worden in een mal geperst, gelijmd en geschaafd. Zo ontstaat massief plaatmateriaal waar prachtige tafels van worden gemaakt. Van laagwaardig materiaal naar een hoogwaardig product, kortom upcyclen. Voor het onderstel zijn meerdere keuzes; een kruispoot, massieve blokpoten of recycling van een bestaand onderstel.

Opdrachtgevers kiezen uiteraard zelf welk logo of welke afbeelding er op de tafel komt en de bijbehorende kleurstelling. De uitgefreesde afbeelding wordt met precisie van mozaïeksteentjes voorzien, eventueel met een beschermende laag epoxy. Lakken of oliën zorgt voor de finishing touch.

Voor wie op zoek is naar een tafel zonder mozaïek, is dat natuurlijk ook mogelijk. Naast de tafel met glad geschaafde opstaande latten is er de variant van ongeschaafd pallethout met een ruigere uitstraling. En omdat niet iedere ruimte hetzelfde is, maakt Pantar de tafels op maat. Met een lengte van maximaal 4 meter.

de makers van

werk-leerbedrijf