THULL’S

Ingemaakte zuren & gefermenteerde groentes

Pretoriusstraat 69
Amsterdam
020 36 35 474
To the website

Simone Thull

Eigenaar

THULL’S maakt pickles van diverse soorten groente, ingemaakt op mooie cider- of wijnazijn. Fijne condimenten zoals chili jam, mosterd en wijngelei en probiotische frisdranken zoals Waterkefir en Kombucha.

De keuken van THULL’S gaat met name over inmaken, maar ook gefermenteerde producten. Kortom het verduurzamen van levensmiddelen, seizoensgebonden producten op het juiste moment conserveren. Vroeger een noodzaak, nu een mooie manier om op natuurlijke wijze, producten op het hoogtepunt van smaak en overvloedige aanwezigheid te conserveren voor later gebruik. Een verplaatsing van de volle smaak van een product naar een andere tijd. Eigentijds gemaksvoedsel, zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Pickles zijn lekker als bijgerecht. Bij avondeten, op een broodje, op een borrelplank of zo uit de pot!

Thull’s bloemkool-pickle is bijvoorbeeld lekker met hummus op brood en bij gebakken rijstgerechten. Rode biet-pickle in salades met geitenkaas en walnoten of bij vis- en vleesgerechten. Gele biet-pickle in een salade of bij Oosters eten en venkel-pickle bij gerookte makreel, een vers varkensworstje, vis, of een salade met tomaat, feta en rucola. AUGURKEN eet je zo uit de pot maar zijn ook heerlijk bij gedroogde worst, pekelvlees, (gerookte) ossenworst, hamburgers, een glas wodka, kaas, etc.De pickles worden zoveel mogelijk gemaakt met biologische groente van Nederlandse teelt.

Simone van Thull, naamgever van THULL’S, houdt van eten en koken. En dan het liefst koken vanaf de basis, met een voorkeur voor eenvoudige, nederige ingrediënten. Door haar achtergrond als horeca- restaurant manager heeft ze veel tijd doorgebracht in professionele keukens. Daar is het vuur flink aangewakkerd door de getalenteerde chefs waarmee ze werkte. Van jongs af aan kookte ze graag en veel. Daar kwam later het verzorgen van cateringen bij. Ze ontdekte de wereld van inmaaktechnieken en fermentatie. Ze ging zelf aan de slag en was snel gegrepen door de smaken en structuren die dit opleverde

De afgelopen jaren kwam Simone van Thull tot de conclusie dat ze nog meer met eten wilde bezig zijn dan ze al deed . En vooral: de groeiende behoefte om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn in wat je eet. Dit alles heeft geleid tot de stap om een plek te creëren waar alles over eten gaat. Een eetwinkel in de brede zin van het woord maar met als specialisatie fermenteren en inmaken. Eind juni 2015 opende THULL’S haar deuren in Amsterdam Oost. In een wijk in opkomst met veel verschillende nationaliteiten en een gevarieerde bevolkingssamenstelling, een plek naar haar hart!

Simone Thull

Eigenaar