UNBEGUN

Unieke tassen en laptop sleeves van materiaal met een verhaal

Raasdorperweg 191l
Lijnden
To the website

Martijn Hemelaar

Oprichter

Ze hebben weer en wind getrotseerd. Zijn stad en land afgereisd. Daarna afgedankt. Zonde, dus geeft UNBEGUN de sterkste restmaterialen een tweede leven. Zo upcyclen ze markt-, transport- en afdekzeilen tot unieke producten. Van tassen tot laptop sleeves, allemaal onvervalst Amsterdams. En allemaal met een eigen identiteit.

Over de maker
Martijn, oprichter van UNBEGUN, vertelt ons zijn verhaal: ‘De gedachte om van iets ouds iets nieuws te maken heeft mij altijd aangesproken. Als kleine jongen verdiende ik vijftien jaar geleden mijn zakgeld op de Amsterdamse markten. Daar werkte ik voor het eerst met marktzeilen. Jaren later kwam ik met het idee om oude marktzeilen nieuw leven in te blazen. Het avontuur van UNBEGUN was begonnen.’

‘We vinden het belangrijk dat alle producten op een eerlijke manier worden geproduceerd. Alle producten van UNBEGUN zijn daarom ook 100% handgemaakt en komen van heel dichtbij.’

Materiaal met een verhaal
In een wereld vol afdankertjes is er meer dan genoeg materiaal om te upcyclen. Sterk, stevig materiaal dat weer en wind heeft getrotseerd. Fanatieke marktkooplui en bevlogen transporteurs heeft aangehoord. Koopwaar en andere goederen heeft beschermd tegen de elementen. Van die materialen maakt UNBEGUN tassen en laptop sleeves. Onvervalst Amsterdamse producten, ieder met een eigen identiteit.

Na jaren trouwe dienst geeft UNBEGUN deze restmaterialen een nieuwe bestemming. Ieder stuk komt binnen met z’n eigen verhaal. Van markt- tot transportzeil.

Handgemaakt en lokaal geproduceerd
Alle UNBEGUN-producten worden helemaal met de hand gemaakt. UNBEGUN produceert ze lokaal in Amsterdam. Hoe? Nadat de materialen zijn gewassen boenen we ze nog eens grondig na. Dan snijden we materialen met patronen op maat. Tot slot maken de naaisters er iets unieks van.

Martijn Hemelaar

Oprichter