Wild van Wild

Op jacht naar het beste vlees

Metropoolregio Amsterdam
06 52 189 595 info@wildvanwild.nl
To the website
Wild van Wild

Klaas

Mede-eigenaar

Wild van Wild

Sjoerd

Mede-eigenaar

Geboren en getogen in Amsterdam, belanden de broers Evenhuis al snel in de Horeca. Na jarenlange ervaring in de Amsterdamse horeca besluiten de broers om hun jachtakte te halen. Ze gaan al van kinds af aan met hun vader mee en willen zo verantwoordelijkheid nemen voor wat ze eten, en hun eigen vlees kunnen oogsten. Na een aantal jaar gewerkt te hebben met wild vonden ze dat er veel te weinig met wild werd gedaan in de horeca en besloten daar iets aan te gaan doen. Samen werkten ze hun visie van duurzaam en eerlijk vlees uit tot een assortiment aan wildproducten die aansluiten bij de hedendaagse vleesbehoeftes en trends. Het resultaat? Wild van Wild.

Verkooppunten

Het eerste worstje werd in 2007 – achterin de productieruimte van een bevriend slager – gemaakt. Die ging zonder dat het iets opleverde de deur uit. Maar de jaren erop zetten ze door en groeien ze uit tot een winstgevend bedrijf met meer dan zeventig restaurants als klant en een plek in het vaste assortiment van Marqt.

100% wildrestaurant

Sinds enige jaren hebben de broers ook een eigen ‘Wild van Wild’ restaurant op de Parade (in Den Haag, Utrecht en Amsterdam) waarmee ze in de zomermaanden een 100% wildrestaurant neerzetten, waar vooral de epische ‘wild burger’ door menigeen wordt geprezen. Vanuit hun passie en visie ontwikkelden deze broers een assortiment aan wildproducten die haarfijn aansluiten op de hedendaagse horeca. Samen jagen ze in Nederland en Duitsland hun vlees bij elkaar, om het vervolgens te verwerken in hun producten.

Het assortiment bestaat uit herkenbare, laagdrempelige en bovenal hele lekkere producten. Met hun kennis van de verschillende diersoorten en hun ervaring in de horeca, maken ze producten die passen bij het diersoort en het seizoen. Alles is ambachtelijk gemaakt, zonder concessies. De kennis en ervaring hebben ze verder uitgebreid door bevriende jagers, slagers en worstenmakers in binnen- en buitenland. Belangrijk vinden ze ook dat hun producten voor een groot publiek beschikbaar kan zijn en wild dus meer wordt gegeten. Dat doen ze behalve door de juiste smaakcombinaties te maken, ook de prijs zo laag mogelijk te houden.

Duurzaamste stukje vlees

Met 0 CO2 uitstoot is wild het duurzaamste stukje vlees dat er is en met het verbreden van de mogelijkheden van wild, proberen de broers de horeca duurzamer te maken en de consument bewuster. Het vlees dat WvW gebruikt komt gedeeltelijk uit hun eigen jachtveld, en de rest komt uit jachtgebieden die de broers zelf ook kennen of bejagen, waarbij alles echt wild betreft. De afgelopen jaren hebben de broers bovendien ingezet op 100% wild in hun producten, door het traditionele varkensvet te vervangen door wildzwijn-vet. De ontwikkeling daarvan heeft een paar jaar geduurd maar is nu in bijna alle producten doorgevoerd, met behoud of verbetering van de smaak en structuur.

Elitair product

De missie van Wild van Wild is om zoveel mogelijk mensen wild te laten eten. Dat beperkt zich nu nog tot Amsterdam en omstreken, maar zal zich gaan uitbreiden naar de rest van het land en vervolgens ook het buitenland. Tevens is het voor de broers belangrijk dat wild niet meer als elitair product wordt gezien, zodat een groter deel van de consumenten ervoor openstaat om wild te eten. Tot slot is het doel om de gehele keten te beheren: van het jagen tot het uitserveren van de gerechten en alles wat daar tussen zit.

Wild van Wild

Klaas

Mede-eigenaar

Wild van Wild

Sjoerd

Mede-eigenaar