Van Kaam Advocaten

Specialist op het gebied van intellectueel eigendom en mediarecht

Van Kaam Advocaten

Inventieve oplossingen, creatief advies en scherpe procederen; Van Kaam IP & Media is allesbehalve een doorsnee advocatenkantoor. Het bureau is in 1998 opgericht in het centrum van Amsterdam en werkt sindsdien voor grote en kleine opdrachtgevers, veelal makers die actief zijn in de creatieve of innovatieve sector. Van Kaam IP & Media vertegenwoordigt film-, televisie- en musicalproducenten, omroepen, kunstenaars, social influencers, ontwerpers, schrijvers, fotografen en illustratoren, maar ook cliënten uit andere sectoren met juridische vragen op het gebied van onder meer het merkenrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht, persrecht, portretrecht en privacy.

Van Kaam is uitsluitend gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, mediarecht en privacyrecht; rechtsgebieden die van groot belang zijn voor makers en ondernemers in de creatieve en innovatieve industrie. Met ruime ervaring in de procespraktijk – zowel in inhoudelijke zaken, kort gedingen als in oppositieprocedures rond Benelux- en Europese merken – kan effectief worden opgetreden tegen namaak, plagiaat en het profiteren en beschadigen van beschermde namen, logo’s en modellen.

Blijf beschermd met goede contracten, voorwaarden en afspraken

Ook assisteert Van Kaam regelmatig bij het opstellen en uitonderhandelen van contracten, zoals licentie- en distributieovereenkomsten voor de exploitatie van producten, ontwerpen en de regels voor het gebruik van merknamen. Maar ook het opstellen van algemene voorwaarden, privacyverklaringen, verwerkersovereenkomsten en cookieverklaringen behoort tot de reguliere werkzaamheden van Van Kaam. Door alle ontwikkelingen rondom het privacyrecht stellen ondernemers steeds vaker vragen over het gebruik van persoonsgegevens en adviseert Van Kaam regelmatig over de do’s en don’ts op dit gebied.

Het advocatenkantoor is tevens gespecialiseerd in het persrecht en adviseert en procedeert regelmatig over ongewenste uitingen in de media, waarbij de vrijheid van meningsuiting in strijd is met het recht op bescherming van de eer, goede naam en privacy. Als geen ander is Van Kaam in staat om op zeer korte termijn de aanstaande publicatie of uitzending van onrechtmatige berichtgeving door de rechter te laten beoordelen.

Een jong team dat meedenkt met hun klanten

Van Kaam IP & Media kenmerkt zich vooral door haar jonge, ondernemende team van advocaten die zich kunnen inleven in de wereld van de cliënt en beschikken over een uitstekend netwerk. Dit alles stelt hen in staat om met cliënten mee te denken en vooraf aan te voelen welke juridische complicaties er op de loer liggen.

Lees hier ons interview met Remco Klöters, partner bij van Kaam.