Frites uit Zuyd

Sponsor van Amsterdam Made

Frites uit Zuyd is één van de sponsors van Amsterdam Made en helpt daarmee de kleinere makers uit de regio, die nu staan waar Frites uit Zuyd ooit begon.

“Makers zijn creatieve mensen met lef en doorzettingsvermogen. Ze maken innovatieve, onderscheidende en aansprekende producten en geven de stad daarmee kleur. Ze verdienen een netwerk en een podium en dat is wat Amsterdam Made biedt. Daar draagt Frites uit Zuyd graag aan bij.”

Frites uit Zuyd maakt échte verse frites van Nederlandse aardappels. Quirin van Engelshoven opende in 2014 zijn friterie Frites uit Zuyd aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. Restaurants uit de omgeving vroegen direct na de opening al naar de verse voorgebakken frites. Quirin besloot zich in 2015 daarom volledig te richten op het bereiden van frites voor horeca en startte een ambachtelijke fritesfabriek. Tegenwoordig staat Frites uit Zuyd als familiebedrijf voor innovatie en duurzaamheid, zonder daarbij de focus op kwaliteit en smaak te verliezen. Inmiddels zijn de echte verse frites ook in de supermarkt te koop, zodat iedereen er ook thuis van kan genieten!

Frites uit Zuyd is gek op innoveren. Daarom zijn ze in 2022 verhuisd naar een ruime, nieuwe productielocatie in Almere. Hier kon het productieproces grotendeels geautomatiseerd en verduurzaamd worden. Ondanks al die innovatie en automatisering blijft Frites uit Zuyd vasthouden aan de traditionele bereidingswijze en worden smaak en kwaliteit onverminderd secuur bewaakt.

De beste tips voor startende makers van Quirin van Engelshoven: “Geloof in je product en geloof in jezelf. Zorg dat je fit bent en zet door. Omring jezelf met de juiste mensen die je kunnen bijstaan met raad en daad. Het is vallen en opstaan, maar met overtuiging, doorzettingsvermogen, durf en creatief denken zet je stappen vooruit..”

Hét motto van Frites uit Zuyd: “Wij staan voor échte verse frites. Voor échte kwaliteit, échte smaak en échte service!”

Frites uit Zuyd is ook als maker aangesloten bij Amsterdam Made. Lees meer.