Kesbeke

Sponsor van Amsterdam Made

Kesbeke is één van de sponsors van Amsterdam Made en helpt daarmee de kleinere makers uit de regio, die nu staan waar Kesbeke ooit begon.

“Wij zijn groot geworden in de stad. Het werd tijd om iets terug te doen.”

Kesbeke maakt het lekkerste tafelzuur van Nederland, zoals augurken, Amsterdamse uien en zilveruitjes. Ook brengt Kesbeke regelmatig nieuwe zuurproducten op de markt zoals zacht zure boontjes, olijven in zeewater, sojabonen en tulpenknollen. Daarnaast produceert Kesbeke saus en spreads. De fabriek heeft een eigen winkel, maar levert vooral aan derden zoals supermarktketens.

kesbeke

Het begon in 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Daar werden door Charles Kesbeke – grondlegger van het bedrijf – de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Toen zijn zoon Camiel de zaak overnam, werd de groei van het bedrijf een feit. Hij heeft de aanzet gegeven om het bedrijf uit te bouwen. Ook nu staat er weer een Kesbeke aan het roer: Oos, zoon van Camiel, is nu de ‘directeur met hart’ zoals hij wordt genoemd.

De beste tip voor startende makers van eigenaar Oos: “Niet opgeven. Als je een droom hebt, dan loop je tegen dingen aan. Er zijn altijd valkuilen en beren op de weg. Geef niet op als je je ziel en zaligheid ergens in stopt.”

Een lijfspreuk van Oos: “Als ik iets niet leuk vind, dan vind ik er niks aan. Daarmee bedoel ik: er is altijd een reden om iets niet te doen, maar eigenlijk heb je er dan gewoon geen zin. Ik geloof in wat ik doe, anders doe ik het niet.”

Kesbeke is ook als maker aangesloten bij Amsterdam Made. Lees hier meer over Kesbeke en bekijk de producten.