Wynand Fockink

Likeuren, Genevers, Brandewijnen, Cocktails en meer

Pijlsteeg 31
Amsterdam
020 63 92 695
Naar de website

Monique te Kortenaar

Master Distiller

Wynand Fockink distilleert voor iedereen die van authentieke spirits houdt die allesbehalve gewoon zijn.

Over de maker
In de zeventiende eeuw, toen de VOC-schepen kruiden, specerijen en suiker naar Amsterdam brachten, begon men op grotere schaal likeuren te stoken. In die tijd was likeur alleen voor de rijken vanwege de hoge prijzen en de welvaart binnen Amsterdam. Wynand Fockink maakte het stoken van likeuren tot zijn business en richtte het gelijknamige bedrijf op. Dit was tot 1954 een familiebedrijf, met trots doorgegeven en gerund door generatie na generatie. Na zijn overlijden liet hij alles met succes over aan zijn enige erfgename Maria.

Onder leiding van Wynand Fockink en zijn nazaten groeide de likeurstokerij in 1954 uit tot een van de grootste van Nederland en bleef groeien in de jaren daarna. Met handelshuizen in Berlijn, Wenen, Brussel en Parijs is de distilleerderij door hard werken en vakmanschap blijven groeien tot het hoogwaardige merk dat ze vandaag de dag zijn.

Een slijterij, proeflokaal, distilleerderij en distributeur; alles wordt nu gerund door een hechte ‘familie’ van collega’s met elk hun expertise. Deze expertise vormt de basis voor de likeuren, genevers, bitters, brandewijnen, een Amsterdamse dry gin en diverse andere producten. Allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en vanuit een passie voor distilleren.

Het productieproces & duurzaamheid
Gelegen in hartje Amsterdam, met een echt Amsterdams karakter en mentaliteit, is de distilleerderij van Wynand Fockink de thuisbasis voor merken als Damrak Gin, Bols en natuurlijk het ​​eigen Wynand Fockink assortiment. Een breed scala aan verschillende producten, allemaal samen bekend als het beroemde Wynand Fockink-assortiment.

Door alle ingrediënten één voor één met de hand te kiezen, maken ze de beste, meest unieke en heerlijke drankjes met de meest verbazingwekkende kleuren. Deze ingrediënten krijgen allemaal hun eigen perfecte verwerkingswijze om jou van spot-on smaken te voorzien. Een zeer indrukwekkend assortiment met uitmuntende kleuren en smaken, stuk voor stuk gemaakt zoals vroeger.

Bij Wynand Fockink draait alles om variëteit en kwaliteit met veel craftmanship. Het assortiment staat erom bekend dat het handgemaakt is met ambachtelijke precisie.

Monique te Kortenaar

Master Distiller