Unwaste

Soaps that care

Unwaste
Tt. Vasumweg 44
Amsterdam
085-0600282 support@unwaste.nl
To the website

Bart Aupers

Co-Founder

Sinaasappelschillen en koffiedik zijn veel te mooi om weg te gooien. Daarom geeft Unwaste ze een nieuw leven in verzorgingsproducten, zodat jij iedere dag de schoonheid kunt ervaren. Van soap bars tot shampoo bars en hand sprays tot vloeibare zepen, they’ve got it all!

Over de maker
Bart Aupers is medeoprichter van Unwaste. “Onrechtvaardigheid en ongelijke verdeling leiden tot een aantal grote wereldwijde uitdagingen. We zijn ver afgedwaald van rechtvaardige, natuurlijke en logische systemen om voldoende en kwalitatieve producten beschikbaar te maken voor iedereen én op elke plek. Daarom zet ik me in voor rechtvaardige en eerlijke ketens met specifieke focus op circulariteit en inclusie.”

Het productieproces
Alle producten van Unwaste worden in Nederland geproduceerd. Organische reststromen worden ingezameld en bewerkt tot grondstoffen. Dit doet Unwaste samen met een aantal vaste partners. Zo zorgt Peel Pioneers ervoor dat sinaasappelschillen worden omgezet in sinaasappelolie en bouwt Seenons samen met Unwaste aan een ecosysteem om ook in de binnenstad sinaasappelschillen en koffiedik in te zamelen.

Duurzaam, circulair en sociaal
Alle producten van Unwaste bevatten minimaal 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De vaste zepen bevatten zelfs 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bart: “We voorkomen dat organische reststromen in de prullenbak belanden, door ze in te zetten als grondstof. Daarmee reduceren we afval én gebruik van virgin materialen. Onze verpakking is gemaakt van 100% landbouwafval (voor de vaste zepen) en 100% gerecycled plastic (voor onze vloeibare zepen). Samen met onze partner Pantar werken we met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bart Aupers

Co-Founder