Pantar

Sociaal-ontwikkelbedrijf van Groot Amsterdam

Pantar
Werk-leerbedrijf Pantar helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun talenten en arbeidspotentieel te ontwikkelen en optimaal in te zetten. Het gaat om medewerkers met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, of die problemen hebben (gehad) of verslaafd zijn geweest. Wat de reden ook is, Pantar is er van overtuigd dat iedereen waarde heeft en kan werken.

Pantar werkt in en om Amsterdam en Diemen bij veel verschillende bedrijven en organisaties. Zoals in Aalsmeer, waar een groep medewerkers stekken steekt en knipt. De medewerkers onderhouden bijvoorbeeld het groen in de wijken, bezorgen post op IJburg en vullen vakken bij supermarkten. Pantar werkt ook op eigen locaties in ateliers en werkplaatsen en biedt diensten zoals transport en digitaliseren.

Iedereen heeft een waarde op de arbeidsmarkt. Het mee laten werken vergroot de trots en eigenwaarde van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en verlaagt economische en sociale kosten. Het is ook goed mogelijk hen succesvol in te zetten. Want iedereen heeft talenten die van waarde zijn op de arbeidsmarkt. Het is de kunst die talenten te ontwikkelen en maximaal te benutten, om meerwaarde te creëren voor henzelf, voor opdrachtgevers en voor de maatschappij.

Pantar heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van medewerkers bij werkgevers, waarbij rekening gehouden wordt met hun mogelijkheden. Tijdens het werk ontwikkelen medewerkers verder. Ze krijgen de trainingen en opleidingen die ze nodig hebben. Pantar ziet (nieuwe) kansen in mensen en verbindt deze met (steeds weer nieuwe) kansen op de arbeidsmarkt.