Onze visie

Wij geloven in regio’s met een duurzame economie, waar de maakindustrie zichtbaar is. Waar mensen bewust kiezen voor producten van eigen bodem die zijn gemaakt met oog voor duurzaamheid en creativiteit of vakmanschap. Waar consumenten en bedrijven lokaal inkopen en ook bezoekers van de stad daarvoor kiezen. Op deze manier rouleert geld regionaal en neemt de lokale economie in kracht toe.

Hoe dragen wij daaraan bij?
Onder ‘Amsterdam Made’ en ‘Locally Made’ vestigen wij de aandacht op lokale, duurzame bedrijven en hun makers. Op verschillende manieren geven wij hen exposure: wij vertellen hun verhalen, tonen hun producten op onze website en regelen via onze mediapartners zichtbaarheid in de media. Daarnaast voeren we de Amsterdam Made & Locally Made keurmerken; kwaliteitslabels voor lokale en duurzame producten, zodat deze makkelijker te vinden en herkennen zijn. Hiermee stimuleren we de bewustwording van de consument waardoor die voor een meer verantwoorde levensstijl kiest en de koop lokaal-mentaliteit aanneemt. Ook bieden wij de makers een netwerk waarin kennis gedeeld kan worden en samenwerkingen worden gestimuleerd.

Keurmerken
Het Amsterdam Made keurmerk is ontwikkeld op verzoek van de gemeente Amsterdam met als doel het stimuleren van de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie. In november 2015 zijn de eerste keurmerken door Kajsa Ollongren uitgereikt aan onder andere Brouwerij ’t IJ, Kesbeke, Brandt & Levi en Roetz-Bikes. Bedrijven die het keurmerk ontvangen, produceren binnen onze landsgrenzen. Hun kernwaarden zijn duurzaamheid en creativiteit of vakmanschap. Het doel van het Amsterdam Made Keurmerk is het stimuleren van de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie. Het Locally Made keurmerk is in 2023 ontwikkeld om de positieve impact van Amsterdam Made voort te zetten in de rest van Nederland. Lees hier meer over de keurmerken.