Keurmerk

De Amsterdam Made & Locally Made keurmerken zijn kwaliteitslabels voor lokale en duurzame producten. Producten die het keurmerk dragen zijn geproduceerd binnen de landsgrenzen en zijn zoveel mogelijk gemaakt met ingrediënten of grondstoffen van eigen bodem.

Toetsing
De producten zijn door een commissie van zes experts getoetst aan de eisen en beoordeeld op de kernwaarden duurzaamheid en creativiteit of vakmanschap.

Amsterdam Made keurmerk
Het Amsterdam Made keurmerk is ontwikkeld op verzoek van de gemeente Amsterdam met als doel het stimuleren van de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie. In november 2015 zijn de eerste keurmerken door Kajsa Ollongren uitgereikt aan onder andere Brouwerij ’t IJ, Kesbeke, Brandt & Levi en Roetz-Bikes.

Locally Made keurmerk
Het Locally Made keurmerk is begin 2024 geïntroduceerd om de positieve impact van Amsterdam Made voort te zetten in de rest van Nederland. Hiermee willen we versterking en vernieuwing van de lokale economie in andere regio’s teweegbrengen.

Doe een aanvraag
Ben jij een lokale maker en wil jij het keurmerk ontvangen, exposure krijgen op deze website en onze social media kanalen én gebruik maken van ons netwerk?

"Het keurmerk is een uitstekende manier voor lokale ondernemers om zich te onderscheiden in een bruisende metropool als Amsterdam." - Slagerij Woorts
"Wij zijn blij dat we het keurmerk dragen. Nu kunnen we nog beter het verhaal vertellen over onze lokale producten." - Boeren van Amstel