Preciosa

Sponsor van Amsterdam Made

Preciosa is één van de sponsors van Amsterdam Made en helpt daarmee de kleinere makers uit de regio, die nu staan waar Preciosa ooit begon.

“Wij willen lokale makers graag ondersteunen en meewerken aan extra aandacht voor de kleine maakindustrie in groot Amsterdam.”

Preciosa is hét Nederlandse vintage brillenmerk. Het is het hoofdmerk van Frame Holland; de laatste overgebleven brillenfabriek van Nederland. De eerste brillen werden al in 1936 gemaakt. Vanaf 2000 werd een complete vintage acetaatcollectie Nederlandse brillen opgebouwd geïnspireerd op de rijke traditie van het merk. De totale Preciosa collectie bestaat uit circa 30 modellen in 40 kleuren, de meeste volledig van kunststof en daarnaast een aantal metalen en gecombineerde modellen.

Frame Holland

In de fabriek in Burgerveen wordt de collectie van Preciosa ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. De cruciale fases van het productieproces zijn nog altijd handmatig. Dat geldt voor het fabriceren en assembleren van de onderdelen, het afpolijsten van de acetaatbrillen, de eindcontrole en het poetsen van de bril voor hij in de etui gaat.

De beste tip voor startende makers van mede-eigenaar Menno: “Volg je eigen pad en laat je niet gek maken door de waan van de dag! Wij doen de dingen waar wij vrolijk van worden. De meeste makers doen hun werk vanuit passie en liefde voor het ambacht. Dat is een andere drijfveer dan als je alleen maar goede cijfers wilt hebben.”

Hét motto van Preciosa: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Dit wordt al jaren in de fabriek gezegd. We proberen altijd voor een oplossing te zorgen.”

Preciosa is ook als maker aangesloten bij Amsterdam Made. Lees hier meer over Preciosa en bekijk de producten.