Amsterdam Made kerstpakket

Het Amsterdam Made kerstpakket zit vol met duurzame producten van ondernemers uit de regio Amsterdam. Lees op deze pagina meer over de merken in het pakket.

Weet je dat we ook een Locally Made kerstpakket hebben? Meer info vind je hier.

 

NATURE BAR Spar- & Cedarzeep

In de zeepziederij van Nature Bar in Amsterdam worden puur natuurlijke zeep- en shampoo bars handgemaakt, geheel volgens traditionele wijze. Er wordt alleen gewerkt met 100% natuurlijke ingrediënten die gebruik maken van de kracht van de natuur. Elke product bevat een circulair ingrediënt. De heerlijke spar- & cedarzeep in dit pakket is heerlijk zacht en voedend voor de huid dankzij het herstellend vermogen van spar en shea boter. Hij ruikt ook nog eens heerlijk subtiel naar naaldbomen en cederhout.

CHATEAU AMSTERDAM Ho, Ho, Tempranillo

Chateau Amsterdam startte in 2017 als de eerste Nederlandse City Winery, in Amsterdam. Ze maken gebruik van kwaliteitsdruiven uit klassieke landen en rassen die niet groeien in ons Nederlands klimaat. De druiven worden als trossen vervoerd vanuit Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland en vervolgens wordt er in Amsterdam wijn van gemaakt. De Ho, Ho, Tempranillo is zacht en soepel. Hij gaat van start met toegankelijk rode bosvruchten, ontpopt zich een tikkie serieuzer in de mond en verrast daar met zwarte bessen, blauwe bessen en een subtiele noot van poederige cacao tannines.

BITESWELOVE Flip-its Paprika

Bij BitesWeLove maken ze tussendoortjes die je een goed gevoel geven. Omdat die niet alleen je lekkere trek stillen, maar ook voedzaam zijn. Gezond, zonder een concessie te doen op smaak. De Flip-its zijn eigenlijk een soort paprikachips, maar dan wel à la BitesWeLove. Dus met super veel vezels en proteïne, en maar 68 calorieën per portieverpakking. Dat komt omdat ze voor 80% uit biologische linzen bestaan en ze niet gebakken of gefrituurd worden, maar gepoft. En dat maakt ze ook nog eens super knapperig, biologisch, vegan en glutenvrij.

LOWLANDER Ginger & Yuzu botanical soda

Lowlander is opgericht vanuit de overtuiging dat de som van een potje Nederlands vernuft plus het beste wat de natuur te bieden heeft, samen een verdomd goede voedingsbodem maakt voor bier en frisdrank. De Ginger & Yuzu botanical soda in dit pakket wordt gemaakt met echte gember en aromatisch yuzu-sap, krijgt een tik van spicy Spaanse peper en gelaagdheid van citrusachtig korianderzaad. En alcoholvrij dus. Dit blikkie kan altijd.

CHOCOLATEMAKERS Bio Fairtrade Salty Caramel melk

In Amsterdam staat de chocoladefabriek van Chocolatemakers. Hier maken ze de chocolade van boon tot reep zelf, met veel aandacht en ambachtelijke machines. Dit doen ze met ‘single origin’ bonen die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren, van drie verschillende oorsprongen met elk een eigen verhaal. Sinds 2019 produceert Chocolatemakers solar-powered en emissie-vrij. In dit pakket vind je de Salty Caramel Melk reep. Chocolatemakers heeft hiervoor de populaire melkchocolade uit Peru gebruikt en heerlijke stukjes karamel en Las Palmas zeezout toegevoegd.

JOHN ALTMAN Nuts Dry Roasted BBQ Chilli

Er zijn te veel tussendoortjes met onnodige toevoegingen en ongezonde ingrediënten. Dit moet en kan anders, vinden ze bij John Altman. Daarom zijn hun snacks 100% natuurlijk, ambachtelijk gemaakt en zonder onnodige toevoegingen of e-nummers. Ook hebben ze een duurzame missie; ze opereren CO2 neutraal en 1% van de omzet wordt geïnvesteerd in het planten van bomen. In dit kerstpakket ontvang je heerlijk geroosterde nootjes met BBQ Chili kruiden, waar je niet vanaf kan blijven, zo lekker!

DUTCH HARVEST Hennepthee Bio, Simply Hemp

Dutch Harvest maakt hennepthee van Nederlandse bodem. Hennep wordt al eeuwenlang gebruikt voor vele verschillende doeleinden, van kleding en zeilen tot eten en drinken. Tegenwoordig wordt het echter voornamelijk met marihuana geassocieerd, maar hennep is veel veelzijdiger, en is perfect voor het maken van thee. Nee, van de Dutch Harvest hennep thee zal je niet high worden. De Simply Hemp is een ontspannende thee om te landen na een drukke dag en lichaam en geest tot rust te brengen.

THE MAYO SISTERS Piri Piri Culimayo

De culimayo’s van The Mayo Sisters worden gemaakt door de zussen Helen en Martine. De mayo’s zijn 100% plantaardig en suikervrij, gemaakt met pure natuurlijke ingrediënten. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij, bevatten geen kleur- en smaakstoffen en worden geproduceerd zonder sulfiet (E224) en zonder EDTA (E385). The Mayo Sisters Culimayo Piripiri is een smaakvolle vegan mayonaise met de romige smaak en de structuur van echte mayonaise, maar met 15% minder vet, zonder ei en suikervrij.

EBERHARDJES Hart voor je stad box

Amsterdam heeft sinds 5 mei 2018 een eigen koekje: het Eberhardje. Het Amsterdamse koekje is vernoemd naar oud-burgemeester Eberhard van der Laan en staat voor verbinding tussen de mensen in Amsterdam. Het Eberhardje is een hartvormig roomboterkoekje met in het midden de drie Andreaskruisen van Amsterdam. Eet je het koekje, dan proef je kwaliteit, roomboter en een vleugje vanille. In dit kerstpakket krijg je een mooie doos met wel 16 koekjes!

KESBEKE Amsterdamse mini augurkjes

Kesbeke, opgericht in 1948, is de enige overgebleven inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Het familiebedrijf, in 1948 opgericht in een keldertje aan het Waterlooplein, wordt sinds 1999 geleid door Oos, derde generatie Kesbeke. Met het verdwijnen van de tuinderijen in de omgeving worden de augurken nu niet meer in Amsterdam geteeld, maar het vakwerk – het inleggen in zuur – zal altijd in de fabriek in Amsterdam blijven gebeuren. De augurken blijven favoriet, daarom vind je ze in het Amsterdam Made pakket.

BAZA Keukentuintje Bio Tomato Cerise

Baza is ontwikkelaar en producent van hobbytuin producten, speciaal gericht op actuele thema’s als stadstuintjes, grow your own producten voor bijen en vlinders, keukentuintjes, leuke thuis-kweek-oplossingen met bio-zaden en veel andere thema’s. Dit keukentuintje is ideaal als je niet veel ruimte hebt, maar toch wat wilt laten groeien in je tuintje of op je balkon. De Cerise tomaat heeft een heerlijk zoete smaak en een donkerrode kleur. Dit kleine tomaatje is zeer geschikt voor salades, pasta en saus.