Espressofabriek

We roast, you rock

Espressofabriek
Pazzanistraat 39
Amsterdam
020 486 2106 info@espressofabriek.nl
Naar de website

Rick Woertman

Eigenaar

Espressofabriek opende in 2005 het eerste filiaal op de Amsterdamse Westergasfabriek en heeft zich, als een van de eerste specialty coffee shops van Nederland, tot doel gesteld koffiedrinkers kennis te laten maken met kwaliteitskoffie van kleinere koffiebranders. Deze eerste vestiging is sindsdien altijd aanwezig gebleven in de voorhoede van de Nederlands coffee scene. Het tweede filiaal volgde 2008 in de Amsterdamse wijk IJburg. In juni 2020 kwam daar nog een derde locatie bij op Zeeburgereiland. Kenmerkend voor de vestigingen zijn de laagdrempeligheid, service en vooral hoge kwaliteit van de aangeboden producten.

Eigen branderij
Sinds 2011 heeft Espressofabriek zich ook op het zelf inkopen van groene koffie en het zelf branden van de koffies gericht. Eigenaar Rick is vol enthousiasme zelf koffie gaan branden om zoveel mogelijk controle op de koffie te kunnen uitoefenen. De koffiebonen werden eerst gebrand in hun eigen branderij op de Westergaslocatie. Inmiddels is de branderij gevestigd in Het HEM. Er wordt daarnaast continu gezocht naar partijen waar een duurzame relatie mee kan worden aangegaan.

Prijzenswaardige koffie
Espressofabriek heeft als Specialty Coffee Shop in Nederland meerdere nominaties en prijzen op zijn naam staan en is verkozen tot “Third Best Independent Coffee Shop Europe” tijdens de Allegra Coffee Awards 2013.

Locaties

  • Westergas: Pazzanistraat 39, 1014 DB Amsterdam
  • IJburg: IJburglaan 1489, 1087 KM  Amsterdam
  • Zeeburgereiland: Roepie Kruizestraat 2, 1095 MC  Amsterdam

De koffiebonen van Espressofabriek kun je nergens anders proeven dan op de drie Espressofabriek locaties, tenzij je ze online bestelt.

Rick Woertman

Eigenaar