IJscuypje

IJs zoals IJs moet zijn

Edwin de Koeijer ijscuypje

Edwin de Koeijer

Oprichter

IJscuypje, opgericht in 2007 in de Amsterdamse Pijp, is inmiddels uitgegroeid tot een ijsimperium met veertien winkels in de stad. Het geheim van IJscuypje ligt in het maken van authentiek Nederlands roomijs, wat zich onderscheidt van Italiaanse gelato door het gebruik van biologische melk en vers fruit.

Over de maker
Edwin de Koeijer begon zijn ijsavontuur in 2000 met een ijssalon in Goes, waar zijn recept al snel een groot succes bleek. Na een periode als vertegenwoordiger van zijn eigen recepten miste hij de directe interactie met zijn klanten en besloot hij in Amsterdam een nieuwe winkel te openen. Zijn passie voor kwaliteitsijs en de wens om het vak goed uit te voeren, drijft hem nog steeds.

ijscuypje1

Productieproces
Hoe onderscheidt IJscuypje zich van alle andere ijssalons? Edwin vertelt: ‘Wij maken Nederlands roomijs, wat anders is dan de Italiaanse gelato. Bovendien gebruiken we sinds kort biologische melk voor het maken van ons ijs. Deze melk is afkomstig van Weerribben Zuivel, een boerderij in Overijssel. Voorheen kochten we melk in bij een Spaans bedrijf, omdat Nederlandse bedrijven wilden dat we minstens een miljoen liter zouden afnemen voor ze met ons in zee zouden gaan. Nu kunnen we onze producten gelukkig van dichtbij halen.’

Duurzaamheid
De keuze voor biologische melk en lokaal ingekochte ingrediënten waar mogelijk, zoals de samenwerking met Weerribben Zuivel, onderstreept IJscuypje’s inzet voor duurzaamheid. Door ook in te kopen bij internationale leveranciers voor fruit en chocolade, combineren ze de beste kwaliteit met een verantwoorde aanpak.

IJscuypje heeft meerdere ijssalons in Amsterdam. Weten welke bij jou in de buurt zit? Bekijk het overzicht hier.

Edwin de Koeijer ijscuypje

Edwin de Koeijer

Oprichter