Little Boomerang

Een toekomstbestendig kinderkledingmerk

Amsterdam
+31 6 21273979 hello@littleboomerang.nl
Naar de website

Marlies Touw

Eigenaresse

Little Boomerang is een toekomstbestendig kinderkledingmerk uit Amsterdam. Klassiekers uit het verleden upcycling tot iconen van de toekomst.

Over het merk

In een wereld waar kleding wegwerpbaar is geworden, wil Little Boomerang laten zien dat het ‘oude’ de bron van het nieuwe kan zijn. Little Boomerang creëert items met individualiteit; unieke eenmalige stukken die gemaakt zijn om op te vallen. Boomerang van hoogwaardige vintage kledingstukken en gecombineerd tot een frisse mix van klassieke kleuren en prints. Oud en nieuw verbinden; verleden en toekomst. Op weg naar een nieuw waardesysteem in de mode. Of het nu gaat om kleding, speelgoed of kamerdecoratie, alle Little Boomerang-stukken zijn bedoeld om een ​​individuele stijl te onthouden en unieke items te worden om te dragen, te spelen of mee te spelen voor kinderen van 0-6 jaar oud.

Productieprocess & duurzaamheid
Alle Little Boomerang-items zijn een boemerang van vintage shirts van hoge kwaliteit die met grote zorg zijn geselecteerd, gekocht, gewassen en gecontroleerd. Stuk voor stuk met de hand geknipt en genaaid, er wordt veel tijd en toewijding gestoken in het echt iconisch maken van elk item. Little Boomerang is er trots op samen te werken met Het GildeLab, een klein en lokaal atelier in Amsterdam dat vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat stelt toekomstbestendig te worden. De items worden gecombineerd in kleine capsulecollecties en gedropt wanneer de tijd daar rijp voor is. Little Boomerang werkt niet in seizoenen of leveringen die gedomineerd worden door de industrie; ze creëren en verkopen eerder op basis van het aanbod van het oude en de vraag naar het nieuwe.

'Klassiekers uit het verleden, iconen van de toekomst.'

Marlies Touw

Eigenaresse