Mr Maria

Lichtpuntjes voor de wereld

Johan Huizingalaan 763A
Amsterdam
020 8110022
Naar de website

Jannes Hak & Lennart Bosker

Oprichters

Design merk Mr Maria is het product van de vriendschap tussen oprichters Jannes Hak en Lennart Bosker. Het duo ontmoette elkaar in Amsterdam en vulde avond aan avond met grappen, gesprekken en ideeën waarna ze naast hun vaste baan samen gingen ondernemen. De een de maker, de ander de prater en een gedeelde filosofie: als we iets op de wereld zetten, laat het dan mooi en blijvend zijn. Na een aantal experimenten gaf de geboorte van de dochter van Jannes richting aan de creativiteit van de mannen. Met deze levensverandering ontstond namelijk de visie om een liefdevol licht, kinderlijk, speels en puur, over de stad te schijnen.

Ontwerp van licht
Op een Amsterdamse zolderkamer kwam Nijntje tot leven als 80cm design lamp. Het iconische karakter uit de kinderboeken van Dick Bruna werd door Jannes vormgegeven als groot design object en gevuld met warm wit licht. Een rustgevende lamp met een vriendelijke blik die een gevoel van geborgenheid biedt, voor ouder en kind. Met dit eerste XL ontwerp kreeg Mr Maria in 2005 haar vliegende start. De unieke blikvanger ging snel de hele wereld over en haar licht bracht van achter het slaapkamerraam altijd een lach op het gezicht. Iedere Nijntje lamp is op deze manier iets liefs voor thuis maar ook iets liefs voor de stad.

We are family
Tijdens de productontwikkeling van Mr Maria’s eerste lamp stonden alle keuzes in het teken van tijdloos ontwerp, stijlvolle functionaliteit en hoge kwaliteit om zo te komen tot een duurzaam design. Inmiddels staat er een hele collectie van tijdloze producten vol karakter die door de jaren heen onmisbaar in het dagelijks leven zijn. Nog steeds zijn alle Mr Maria producten gemaakt van hoogwaardig materiaal en bevatten ze een zuinige LED lichtbron die altijd te vernieuwen is. Die Nijntje lamp waar je vroeger mee in slaap viel, is er gezellig bij wanneer je met vrienden op de bank ploft en geeft blijvend het warme gevoel van thuis. Een Mr Maria lamp kan generaties lang familieverhalen verzamelen.

Gemaakt om te delen
Wanneer je tegenwoordig ‘s avonds door de Amsterdamse straten fietst is de Nijntje lamp niet meer te missen, de lichtpuntjes schitteren je tegemoet. Mr Maria designs zijn ontworpen om niet alleen zelf te schijnen maar ook mensen te doen stralen. De speelse ontwerpen maken blij en verbinden, dat is voor Mr Maria het soort licht dat de wereld verrijkt.

Jannes Hak & Lennart Bosker

Oprichters