Nature Bar

Natuurlijke, circulaire zeep

Prins Hendrikkade 8B
Amsterdam
info@naturebar.co
Naar de website

Marlies van Heusden

Eigenaar

Ervaar de kracht van de natuur met de zepen van Nature Bar. Een puur stuk ambachtelijke zeep is het meest luxe dat je kunt gebruiken om je huid en haar te reinigen!

Over de maker
Oprichter Marlies van Heusden is, zoals ze zelf omschrijft, een imperfecte zero-waster, minimalist en composteerder. In 2019 spendeerde ze tijd in Latijns Amerika en zag met eigen ogen de impact van ons huidige (over)consumptie gedrag. “Bergen plastic afval zover als ik kon zien, voordat ik bij de kust kon komen. Maar ook mensen die off the grid woonden en nog volledig verbonden waren met de natuur. Van blad tot wortel, alles werd gebruikt. Daar diep in de Amazone bestond geen afval. En dat inspireerde mij. Als het daar kan, dan kan het hier toch ook?” Daar in de Amazone besloot ze bij te dragen aan de oplossing en niet het probleem.

Het productieproces & duurzaamheid
In de zeepziederij in Amsterdam worden de puur natuurlijke zeep- en shampoo bars handgemaakt, geheel volgens traditionele wijze. Er wordt alleen gewerkt met 100% natuurlijke ingrediënten zoals biologische shea boter en calendula. Ingrediënten die gebruik maken van de kracht van de natuur. Marlies gebruikt graag alles wat de natuur te bieden heeft, daarom bevat elke zeep en shampoo bar een circulair ingrediënt. Denk aan een rijke en romige lichaamszeep gemaakt van geredde sinaasappelschillen. Daarnaast blijft Nature Bar uit de buurt van mineraal oliën, microplastics, siliconen en palm olie.

“Let’s raise the bar together! Je huid en de planeet verdienen het.”

Marlies van Heusden

Eigenaar