Revolo

Unieke, gepersonaliseerde horloges

Dynamostraat 72
1014 BZ Amsterdam
020 26 14 714 info@revolo-watches.com
Naar de website

Ron Weststrate

Eigenaar

Ron Weststrate wilde oorspronkelijk architect worden, maar studeerde uiteindelijk commerciële economie in Amsterdam. Na enkele jaren kwam hij terecht in de grafische sector, eerst bij een drukkerij, later in speciaalmachines voor grafische bedrijven. Omdat bouwen toch in zijn bloed zat, werd hij mede-eigenaar van een internationaal winkelinrichtingsbedrijf en produceerde en installeerde winkelinterieurs, onder andere voor sieraden, horloges en telefoons. Hij kreeg een horlogevirus door regelmatige bezoeken in de Zwitserse Jura, waar fysiek alle producenten van onderdelen en assemblagebedrijven zijn gevestigd. Aanvankelijk begon hij als importeur van Zwitserse horloges, enkele jaren geleden startte hij in Amsterdam met de productie van custom made REVOLO horloges.

Custom Made Quality
Custom Made Quality is actief als producent van Revolo horloges die consumenten zelf kunnen creëren, online of via een dealer, en tevens producent van horloges voor B2B en andere merken. Alle onderdelen, zoals kast, lunette, glas, wijzerplaat, uurwerken en banden worden specifiek voor Revolo door gespecialiseerde bedrijven geproduceerd. De ontwikkeling, assemblage en service wordt door Revolo in haar eigen atelier gedaan. Consumenten kunnen een uniek horloge samenstellen (er zijn meer dan 10 miljard unieke combinaties mogelijk), en het laten graveren (personaliseren) aan de achterzijde. Retailers hebben een kleine collectie, maar creëren met hun klanten horloges, terwijl ze geïntegreerd zijn in het online platform van Revolo.

Productieproces
De horloges van Revolo zijn worden vaak gekocht als aandenken voor een bijzondere gelegenheid. Veelal wordt dan op de achterzijde een naam, tekst, datum en/of afbeelding gegraveerd. Zo zijn er horloges gemaakt voor een bijzondere verjaardag, huwelijk, jubileum, diploma, afscheid, aandenken, etc. Alle horloges zijn gemaakt van 316L roestvrijstaal, hebben krasvrij saffierglas en zijn 10 ATM waterdicht (geschikt om mee te zwemmen). Naast Zwitsers Quartz (batterij) uurwerk, kunnen alle modellen worden uitgerust met een Zwitsers of Japans automatisch mechanisch uurwerk (windt zichzelf op door de polsbeweging). Als er een bestelling komt, verzamelt Revolo de specifieke onderdelen in een box (alles is op voorraad). De horlogemaker perst de lunette en het glas op de kast, monteert de wijzerplaat op het uurwerk en zet de wijzers, plaatst dit stofvrij in kast. Vervolgens wordt het horloge met behulp van Zwitserse apparatuur, gecontroleerd op waterdichtheid, nauwkeurigheid en gangreserve. Hierna wordt het aan de achterzijde gegraveerd en met DHL of Fedex verzonden aan de consument of de dealer.

Duurzaam
Revolo is de tegenhanger van fast fashion. De horloges zijn tijdloze kwaliteitsproducten. Ook de personalisering draagt eraan bij dat mensen dit horloge niet weggooien. De componenten zijn duurzaam: roestvrijstaal (kan worden gerecycled), een uurwerk dat kan worden vervangen en krasvrij glas. De kast kan tevens worden gepolijst en is goed waterdicht. Revolo produceert geen horloges zonder dat ze zijn besteld. Automatische horloges hebben geen batterijtjes. De toekomstplannen van Revolo? Het dealernetwerk in Europa verder uitbreiden met als uiteindelijke doel Revolo horloges wereldwijd te verkopen.

'De horloges zijn tijdloze kwaliteitsproducten.'

Ron Weststrate

Eigenaar