The Knitwit Stable

From Goat to Garment

Kleiweg 27
Baambrugge
+31653713083 reina@theknitwitstable.nl
Naar de website
The Knitwit Stable

Reina Ovinge

Eigenaar

Met Hollandse wol, gemaakt van hun eigen schapen en geiten produceert The Knitwit Stable de The Knitwit Label bestaande uit gebreide vesten, truien en accessoires. Ze breien zelf, alleen op aanvraag. Ieder item is dus uniek, er is geen voorraad en dus ook geen verspilling. The Knitwit Label is geheel duurzaam en transparant. Van geit tot garen kun je het productieproces volgen.

Mini-breifabriek
Bij The Knitwit Stable worden tevens masterclasses gegeven bedoeld voor professionals en studenten uit de mode-industrie. Hierbij leggen ze de focus op duurzaamheid en transparantie en duiken ze diep de keten in waardoor je nog meer inzicht krijgt van het hele productieproces van gebreide kleding. The Knitwit Stable geeft deze masterclasses op de boerderij en in het atelier met behulp van hun eigen beesten en breimachines.

Nederlandse wol
The Knitwit Stable vindt het doodzonde dat bijna alle kennis van wol over de grens is gegaan. Nederland produceert ongeveer twee miljoen kilo wol per jaar. Het scheren van de schapen is duurder dan wat de wol oplevert en dus wordt het gezien als een afvalproduct. Het wordt voor een appel en ei verkocht aan China of gaat naar de vuilverweking. Wolverwerking bestaat bijna niet meer in Nederland. Bijna alle kennis is naar China gegaan. Doodzonde, want wol heeft prachtige eigenschappen en is een natuurlijk product. En dus brengt The Knitwit Stable het weer terug.

The Knitwit Stable
Oprichtster Reina Ovinge werkte meer dan vijfentwintig jaar als inkoopster en producent in de mode-industrie. Na bijna twintig jaar in de brei-industrie te hebben gewerkt en talloze malen in fabrieken en spinnerijen te zijn geweest, vond ze het inspirerend en verhelderend om in China zelf een week achter de breimachines te staan. De inspanning en arbeid achter een vestje met een uiteindelijke verkoopprijs van € 19,95 werd pijnlijk duidelijk. Na de verkoop van haar succesvolle bedrijf Fully Fashion, waarmee ze miljoenen stuks produceerde voor merken en grootwinkelbedrijven, startte ze The Knitwit Stable: een minifabriek in het dorpje Baambrugge waar ze op duurzame wijze garen en wol produceert van haar eigen angorageiten en Merinoschapen. De garens zijn ook te bestellen in de webshop van The Knitwit Stable.

 

The Knitwit Stable

Reina Ovinge

Eigenaar