Zeepziederij aan het IJ

Ambachtelijke lichaamsverzorging

Johan van Hasseltweg 43
Amsterdam
06 53 86 14 91 info@zzij.nl
Naar de website

Cisca Rensen

Oprichter

Bij Zeepziederij aan het IJ worden sinds 2014 de mooiste ambachtelijke zepen en verzorgingsproducten vervaardigd. De basis van de plantaardige zepen zijn hoogwaardige grondstoffen waarbij kwaliteit voorop staat. De zepen maken je dus niet alleen schoon, maar geven ook net dat beetje extra voor je huid en zorgen voor een ware bad- of douchesensatie.

Over de maker
Toen oprichter Cisca Rensen zich in 2011 ging verdiepen in de ambacht van het zeepzieden, leerde ze over de heilzame verwerking van natuurlijke oliën: “Tegenwoordig zitten er vaak agressieve synthetische schoonmakers in zeep en andere verzorgingsproducten die de huid kunnen uitdrogen. Dit is zonde, want met de juiste ingrediënten kan ambachtelijke zeep echt wonderen doen voor je huid. Onze zepen hebben een hoog glycerine-gehalte en door het samenspel van plantaardige oliën wordt na het wassen weer vocht opgenomen door de huid.”

Productieproces & duurzaamheid
Ieder stuk zeep wordt door Cisca met de hand gemaakt. “Wij maken onze plantaardige zeep helemaal zelf, door het mengen van verschillende oliën, zoals olijf-, kokos-, castor-, jojoba- en rozenbottelolie. Hier voegen wij natriumhydroxide aan toe – dit zorgt ervoor dat de oliën langzaam verzepen. De waarde van dit ingrediënt daalt naarmate het product rijpt. Wanneer de zeep zes weken heeft gerijpt, is dit ingrediënt nagenoeg ‘verdampt’ en ook de pH-waarde een stuk gedaald. Voordat het mengsel in de mallen wordt gegoten, voegen wij de natuurlijke kleurstoffen toe en maken wij onze kenmerkende patronen in de zeep. Wij werken de zeep af met onder andere rozenblaadjes of zeezout.”

Veelzijdige zeep
De zepen van Zeepziederij aan het IJ zijn zeer divers. Je kunt ze zelfs op maat bestellen – in de vorm van een taart, logo of met jouw bedrijfskleuren. Het ideale relatiegeschenk! Naast zeep maken ze ook andere verzorgingsproducten zoals bodybutter, massageolie en badzout op basis van natuurlijke ingrediënten.

Cisca Rensen

Oprichter