Ambacht in Beeld Festival

Op 22, 23 en 24 september vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats, een evenement waar – je raadt het al – ambacht centraal staat. In de Amsterdamse Hallen worden internationale films getoond, workshops, lezingen en demonstraties gegevens en performances en masterclasses georganiseerd. Kortom: een weekend waarin je je niet hoeft te vervelen.

Vakmanschap

Het Ambacht in Beeld Festival richt zich expliciet op topambachten, vakmanschap en meesterschap. In De Hallen is met onder andere de Filmhallen en De Passage alle ruimte voor het uitgebreide programma van het festival. In De Passage zullen demonstraties, toegankelijke workshops en performances van kunstenaars plaatsvinden. Voor gevorderde studenten en professionals zijn er masterclasses die worden gegeven door internationale meesters.

Ambacht in Beeld Festival

De openingsavond van het festival vindt plaats in De Filmhallen, waar tevens op zondag een filmprogramma van korte ambachtsfilms – gemaakt door basisschoolleerlingen – gepland staat. De toegang voor het festival is gratis, maar om deel te nemen aan workshops en masterclasses moeten kaartjes gekocht worden. Kijk voor meer informatie op de website van het Ambacht in Beeld Festival.