Kom naar de vijfde editie van het Amsterdam Light Festival

Openluchtmuseum

Internationale kunstenaars, designers en architecten maken tijdens het Amsterdam Light Festival één groot openluchtmuseum van de binnenstad. Door middel van een wandel- en/of vaarroute kun je de verschillende kunstwerken bewonderen. De wandelroute heeft het thema ‘biomimicry, inspired by nature’ meegekregen. “Biomimicry is de wetenschap waarbij de logica en structuren van de natuur worden toegepast om menselijke problemen op te lossen. Denk aan energie-efficiënte gebouwen geïnspireerd door termietenheuvels of antibacteriële oppervlaktes geïnspireerd door rood zeewier. De kunstwerken die geselecteerd zijn gaan gezamenlijk een dialoog aan rondom alle aspecten van het thema biomimicry,” aldus de organisatie van het festival.

Voor de vaarroute zijn kunstenaars uitgedaagd een nieuwe kijk te geven op de stad en diens architectuur. “Amsterdam dient als canvas voor nieuwe kunst en lichtinstallaties die een verbinding aangaan met de specifieke kenmerken van de stad. Het thema is door kunstenaars op hun eigen manier geïnterpreteerd, soms historisch, futuristisch of met humor en ironie.”

Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is niet alleen voor toeristen een leuke attractie, ook door de inwoners is het een graagbezocht festival. De kunstwerken zijn iedere dag van 17:00 tot 23:00 uur verlicht. Kijk voor meer informatie over de wandel- en vaarroute op de website van het Amsterdam Light Festival.