Amsterdam Made viert blik, hout & plastic!

Blik, hout, plastic. Drie termen die een vijfjarig jubileum aanduiden. Passender kan niet. Want stichting Amsterdam Made is al vijf jaar dé community voor de Amsterdamse maakindustrie. Een maakindustrie die barst van creatieve ondernemers die de mooiste producten maken van –  inderdaad – blik, hout en plastic.

Van makers door heel de stad tot florerende community
Toen Kajsa Ollongren vijf jaar geleden officieel het openingslint van Amsterdam Made doorknipte, stond de terugkeer van ambachten en vakmanschap nog in de kinderschoenen. Fastforward naar het heden en Amsterdam Made is een florerende community met ruim honderdvijftig gepassioneerde makers. Een community waar kennisdeling hoog in het vaandel staat en waar een platform wordt geboden voor makers van iedere grootte. Van een eenmanszaak die alles zelf doet, tot groeiende bedrijven die succesvol de grens overgaan. Van makers in de voedselketen, tot creatievelingen in de mode. Dat de Metropoolregio Amsterdam rijk is aan ondernemende makers, is wel gebleken.

Lokaal & circulair: het nieuwe normaal
Duurzame productie stond vijf jaar geleden voor veel bedrijven nog onderaan de agenda. Tegenwoordig is het voor veel ondernemers gesneden koek. Circulair is een term die steeds vaker door de makerswandelgangen klinkt en de bewuste consument haalt die producten graag in huis. Daarbij is de behoefte om lokale producten te kopen het afgelopen jaar in sneltreinvaart toegenomen. Consumenten zijn nog eens extra op hun lokale ondernemers gewezen.

Terugblikken op social media
Vanwege corona zit een feestelijke borrel er niet in. Daarom blikt de stichting de komende maand op social media terug op alle hoogtepunten. Van een pop-up store in de negen straatjes, tot een maakmarkt op het Marineterrein. Maar uiteraard wordt er ook vooruit gekeken. Wat betekenen de komende vijf jaar voor Amsterdam Made? Waar gaat de stichting naartoe? Dat het werk er nog niet op zit is in ieder geval duidelijk. Nog iedere dag schrijven zich nieuwe start-ups in bij de KvK en Amsterdam Made ontvangt ze met open armen. Op naar de volgende vijf!