Het Amsterdam Made Keurmerk maakt lokaal shoppen steeds makkelijker

Gistermiddag werden in het gloednieuwe Hotel Jakarta voor de derde keer de Amsterdam Made Keurmerken uitgereikt. Producten die door Amsterdam Made-makers volgens de voorwaarden binnen de metropoolregio geproduceerd worden, maken kans op het felbegeerde certificaat. De derde uitreiking was een bijzondere: maar liefst 26 bedrijven kregen het papiertje voor hun product in handen. Daarmee staat de teller op 54, en wordt het voor de consument steeds makkelijker producten van lokale makelij in huis te halen.

Groei

Onder het toeziende oog van de huidige Keurmerkhouders en de pers, werden de Keurmerken overhandigd. Onder de gelukkigen bevonden zich onder andere Stichting Eberhard voor Amsterdam met hun Eberhardkoekje, Mr. Maria met hun Dick Bruna-lampen en The Knitwit Stable met hun Trek&Trees-collectie. Marit Timmerman, managing director van Amsterdam Made, is blij met de groei van het Keurmerk: “Deze uitreiking laat wederom zien wat voor prachtige producten in de regio worden vervaardigt. Dat je kaas uit de regio kunt krijgen, is algemeen bekend, maar dat je zelfs je kleding, zeep en nachtlampje uit Amsterdam kunt halen, weten veel mensen niet. Juist daarom is het Amsterdam Made Keurmerk zo waardevol”.

De grenzen over
Tijdens het Keurmerkevenement in Hotel Jakarta werden tevens de nieuwe plannen gepresenteerd. Begin volgend jaar zal – een deel van de – collectie te koop zijn bij vooraanstaande Amsterdamse hotels. Zo kunnen toeristen écht mooie souvenirs voor thuis meenemen, van lokale makers.

“We willen niet alleen de inwoners van de stad laten zien wat voor moois er uit eigen stad te halen is, ook buiten de stadsgrenzen moeten maakproducten uit Amsterdam een podium krijgen”

“We willen niet alleen de inwoners van de stad laten zien wat voor moois er uit eigen stad te halen is, ook buiten de stadsgrenzen moeten maakproducten uit Amsterdam een podium krijgen. Via de hotellobby’s bereiken we een hele interessante doelgroep, de toerist,” zo vertelt Timmerman. Onder andere de Conscious Hotels, Hotel V, Dutch Design Hotel Artemis en Vondel Hotels nemen het assortiment op in hun lobbyshop.

Duurzaamheidsexpert Marieke Eyskoot

Als kers op de taart betrad duurzaamheidsexpert Marieke Eyskoot het podium. Eyskoot heeft al ruim vijftien jaar ervaring op duurzaamheidsgebied en werd onder andere genomineerd voor de verkiezing Amsterdammer van het Jaar. Eyskoot heeft binnen Amsterdam Made een belangrijke rol gekregen in het verduurzamen van het Keurmerk.

Met 54 Keurmerkproducten krijgt het Amsterdam Made Keurmerk steeds meer handen en voeten binnen én buiten de stad. Een overzicht van alle Keurmerkproducten vind je hier!