Amsterdamse iepengeur brengt lente in huis

Voor iedereen die houdt van Amsterdam en haar karakteristieke boom: de iep; voor wie geen genoeg kan krijgen van de lente; voor wie de geur van buiten graag naar binnen haalt en natuurlijk voor wie houdt van kaarslicht: Eau d’Amsterdam heeft de lentegroene houtachtige geur van haar parfum in een Scented Candle verwerkt.


eau-damsterdam-candle-en-box-srgb

Eén van de beste 7 geuren
Kunstenaarsduo Tijdmakers – bestaande uit Saskia Hoogendoorn & Lieuwe Martijn Wijnands – lanceerde Eau d’Amsterdam, Scent of the Elm Trees eind 2014 op Meesterlijk. Dit unieke stadsparfum met de geur van het blad & hout van de iepen aan de grachten werd door VOGUE benoemd tot 1 van de beste 7 geuren met een bestemming en door I Amsterdam tot Best of Amsterdam Brands.

Het iepenparfum werd ontwikkeld in samenwerking met geurexpert en perfume designer Tanja Deurloo van Annindriya en de Olfactive Design Studio van International Flavors & Fragrances. Tijdmakers organiseert sinds 2012 jaarlijks van 21 april – 21 mei Springsnow, een ode aan de 75.000 iepen die Amsterdam rijk is, die in deze periode hun miljoenen zaadjes over de stad uitstrooien: de lentesneeuw van Amsterdam. Met de opbrengst van Eau d’Amsterdam worden nieuwe kunst- en culturele activiteiten georganiseerd ter viering van dit prachtige natuurverschijnsel.

Waar verkrijgbaar?
Deze Scented Candles zijn in een gelimiteerde oplage geproduceerd en verkrijgbaar, o.a. bij Annindriya Perfumelounge (Cornelis Krusemanstraat 25) en de I Amsterdam Brand Store op Amsterdam CS. De geurkaars heeft 30 branduren en kost € 29,95. Overige verkoopadressen en online bestellen via www.eaudamsterdam.com