De Amsterdamse Maakwereld: #10

Bij onze maker De Groene Griffioen werd op 9 juni het eerste Nederlandse Kampioenschap wormen tellen georganiseerd door Bionext. Ja, je hoort het goed: wormen tellen! Het doel van het evenement was om aandacht te vragen voor het belang van gezond bodemleven. En waar kan dat beter dan bij de biologische boerderij van De Groene Griffioen?! Mocht je deze dag gemist hebben, dan kun je tijdens het Lekker naar de Boer Weekend op 18 en 19 juni zien en beleven hoe rijk het bodemleven is op een bioboerderij.

Op zaterdag 9 juli krijg je weer de kans om je eigen tas te leren maken bij Amsterdam Made lid Monsak. Tijdens de workshop mag je zelf het leer en de afwerking kiezen – én je mag je sak gewoon mee naar huis nemen! Wij vinden het leuk. De kosten zijn €99 en je kunt je aanmelden voor deze of een andere datum via info@monsak.nl.

Dan een nieuwtje van onze maker VANMOOF. Zij hebben weer een stap in de toekomst gezet, want vanaf heden kun je jouw eigen SmartBike bestellen. De slimme fiets is uitgerust met snufjes die je kunt bedienen via je smartphone. Wat dacht je bijvoorbeeld van een buienradar, een slot wat opent met jouw vingerafdruk en een anti-fietsendief tracking systeem. De eerste tweehonderd SmartBikes gaan weg voor een vroege vogel-prijs op smartbike.vanmoof.com.

En tot slot, een feestelijke kortingsactie van FEST Amsterdam. Daar kun je namelijk tot dinsdag 13 juni een bank, loveseat of poef kopen met 10% korting. En dat is niet mis, want de meubels van FEST waren eigenlijk al best betaalbaar. Je vindt de winkel van FEST in De Pijp aan de van Woustraat.