De circulaire stad: van afval tot product

Het is een actueel onderwerp: een circulaire economie. Oftewel: een economie waarin producten niet zomaar in de afvalbak belanden, maar waar producten (oneindig) hergebruikt worden. Klinkt als een ideale situatie, maar is het haalbaar voor een stad als Amsterdam? Tijdens de volgende editie van De Circulaire Stad in Pakhuis de Zwijger wordt dit onderwerp aangesneden.

Van lineair naar circulair

Op veel grondstoffen in de wereld zit een limiet. Als het op is, is het ook echt op. Maar we produceren er niet minder om, en dan ook nog eens lineair: na het produceren wordt het geconsumeerd en vervolgens belandt het in de afvalzak. Steeds meer producenten en consumenten beginnen zich te realiseren dat dit productieproces drastisch veranderd moet worden. De lineaire economie moet een circulaire economie worden. Maar hoe doe je dat?

9 november

Op donderdag 9 november gaan ontwerpers, ondernemers en bedrijven met elkaar in gesprek over circulair ontwerpen. Welke verantwoordelijkheid heeft een ontwerper? Wat betekent de keuze voor circulair voor het proces en de productie van een ontwerp? Samen met HvA studenten Engineering, Design and Innovation wordt tevens een blik geworpen op de toekomst van circulair productontwerp.
Toegang tot dit evenement is gratis, wel even aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger.
Foto: Dirk van der Kooij, via Pakhuis de Zwijger