Ambacht in Beeld: NYC editie

In New York verbindt het ambacht Nederland met Amerika
Craft in Focus presenteert een uitgebreid programma van workshops, lezingen, demonstraties, documentaires en masterclasses door meester-ambachtslieden uit Nederland en Amerika. Een belangrijk thema tijdens het festival is ons gezamenlijke culturele erfgoed. Dit komt o.a. tot uitdrukking in een lezing door Dr. Martine Gosselink van het Rijksmuseum, een documentaire over de restauratie van een Zaanse molen met toelichting door het Amerikaanse Dutch Barn Preservation Society en door de aanwezigheid van een aantal zorgvuldig geselecteerde Nederlandse ambachtslieden.

Amsterdamse makers opgelet!
Craft in Focus wilt Amsterdamse makers graag de mogelijkheid bieden bij het evenement aanwezig te zijn en het publiek op inspirerende en interactieve manier kennis laten maken met hun unieke producten. Dit kan in de vorm van een demonstratie, workshop, proeverij of degelijke. Het is een buitengewone mogelijkheid om jouw merk te versterken en bekendheid in New York te vergroten.
Amsterdamse makers krijgen voor hun deelname onder andere uitgebreide exposure via de verschillende partners van Craft in Focus, een logo in een advertentie in Popular Mechanics Magazine (7,8 miljoen lezers, totaal bereik 15 miljoen personen), en veel meer. Kijk op de website van Craft in Focus voor meer informatie over het evenement, of neem contact op met de organisatoren voor de kosten en voorwaarden.

Partners
Craft in Focus werkt inhoudelijk samen met gerenommeerde musea uit Amerika en uit Nederland, waaronder het Cooper Hewitt Design Museum, the Museum of Arts and Design, het Amsterdam Museum, the Museum of the City of New York, het Metropolitan Museum, het Rijksmuseum, the General Society for Mechanics and Tradesmen, New York State Museum en diverse anderen.

Andere belangrijke partners zijn onder andere het Nederlandse Consulaat in New York, Dutch Culture in Amsterdam, en the New York State University.