De Amsterdamse Maakwereld: Week #40

We zijn dan ook blij met de samenwerkingen tussen Amsterdamse makers en de organisatie van ADE. Veloretti ontwikkelde speciaal voor ADE de limited edition Clubracer.

Grenzeloze Amsterdamse trots
Nadat de Chocenbrouwer van Bru’d Beer al erkenning kreeg als beste bier van Noord-Holland krijgt het bier nu ook internationaal de verdiende waardering. En niet zomaar over de grens, Japan welteverstaan! Ze vielen in de prijzen op de International Beer Cup in Chocohama! Volg de heren op facebook of lees hun verhaal op onze site voor een overvloed aan woordgrappen en mooie bierverhalen!

Het is alweer iets meer dan een week geleden dat Ace & Tate hun nieuwe collectie presenteerde. Dat ze vervolgens hun magazine lanceerde in Berlijn vult Amsterdam met trots!

Fantastisch duurzaam nieuws voor O My Bag! Ze zijn de trotse winnaar van de Sustainable Leather Award 2015 georganiseerd door MVO Nederland. O My Bag investeert het prijzengeld in hun makers in ontwikkelingslanden die geholpen worden een bedrijf op te bouwen!

Lanceringen
House of Eléonore heeft een geweldige lancering achter de rug. Na een spectaculair evenement in het Scheepvaartmuseum, met o.a. Lavina Meijer op de harp, hebben ze wat betreft aandacht niet te klagen. Deze week ging Alex van Amsterdam Made langs om foto’s te maken en een interview af te nemen. Binnenkort zien jullie de foto’s op onze website!

Amsterdam is weer een fijne lokale drank rijker. Dit weekend lanceerde de Amsterdamse versie van our/vodka de destilleerderij in de Schinkelbuurt waar iedereen langs kan komen voor een design fles met lokale vodka.

TWO-O heeft deze week een fantastische primeur te pakken met hun eerste horloge collectie. Geheel in Amsterdamse stijl presenteerden zij de modellen Keizersgracht en Prinsengracht. Na de uitgave van hun ‘Gentlemen’s Essential’ voor Mini en de lancering van de CITIZEN meubelcollectie kunnen we concluderen dat de mannen letterlijk hard aan de weg aan het timmeren zijn!

Frederik Roijé lanceerde deze week in samenwerking met Design on Stock de prachtige en functionele ‘Mason’ wandelementen. De naam is afgeleid van de Engelse term voor ‘gemetseld’ omdat de maatvoering is gebaseerd op bakstenen. De wandelementen zijn een individueel object op zich, maar kunnen ook gebruikt worden voor wijnflessen, boeken en planten.

Het laatste lanceernieuws wat betreft producten komt van pieterSZoon. Zij complementeren hun tassencollectie met een toffe backpack!

Naast producten hebben we deze week ook aandacht voor de lancering van een School door één van onze partners. Onze locoburgemeester Kajsa Ollongeren opende het nieuwste lid van de B.Amsterdam familie: de B. Startup School Amsterdam. Hier worden werkloze jongeren in 3 maanden klaargestoomd om startup teams te versterken!

Openingen
Ook het shoppen in Amsterdam werd deze week weer een stukje leuker. Op zondag 4 oktober openende de nieuwe conceptstore Draagbaar op de Sumatrastraat waar een combinatie van mode en design wordt verkocht. Studio Sabine Staartjes was aanwezig om haar collectie HAAR (welcome to my world) te tonen, en met haar is het altijd kleurrijk!

Ook Gekaapt opende dit weekend de deuren van haar nieuwe winkel in Magna Plaza. Onder andere de tassen van de Amsterdamse maker Monsak zijn hier verkrijgbaar!

Kort Amsterdams
Tenslotte kort nieuws om mee af te sluiten: Mister Kitchen is momenteel in Colombia een reportage aan het maken over fairtrade (Max Havelaar) bananen – de heren hebben het prima naar hun zin, Open Design Centrum staat in het Parool, VANMAX pindakaas is verkrijgbaar bij Marqt en Kesbeke lanceert een app met recepten vol met zuurtjes.