Dit waren de Amsterdam Made hoogtepunten van 2018

De eerste stappen in 2019 zijn alweer gezet. Maar voordat we in volle vaart vooruit het jaar ingaan, blikken we nog een keer terug op het afgelopen jaar. Want wat was 2018 een mooi maakjaar. We verwelkomden tientallen nieuwe maakbedrijven in ons netwerk, werkten samen met geweldige partners, zagen de Keurmerkcommissie groeien en organiseerden een aantal fijne events. We zetten onze hoogtepunten op een rij.

Amsterdam Made hoogtepunten 2018

Introductie ontbijtsessies

We begonnen het jaar goed met de introductie van de ontbijtsessies. Om de paar weken nodigen we alle nieuwe aangesloten makers op maandagochtend bij ons op kantoor uit om die week goed te beginnen. Nieuwe makers kunnen op deze manier met ons kennismaken (en wij met hen!) en natuurlijk met elkaar. De sessies bleken vanaf meet af aan een groot succes. De bijzondere verhalen van de bedrijven worden gedeeld en zijn direct mooie momenten om visitekaartjes met elkaar uit te wisselen.

Uitbreiding Keurmerkcommissie

Een van de grotere projecten van 2018, was het aanpakken van het Keurmerk. Om te beginnen breidden we de Keurmerkcommissie uit met drie experts uit verschillende vakgebieden. Zo keurt Tess Posthumus de sterke dranken, Peter van der Arend de bieren en Karin Richter (Mevrouw Hamersma) de foodproducten.

Een heuse Amsterdam Made ambassadeur!

“Er moet een kwaliteitscertificaat komen voor ├ęchte Amsterdamse producten”. Een voorstel van Marja Ruigrok, jaren geleden in de gemeenteraad. En zoals met veel dingen die Ruigrok aanraakt, werd dit idee werkelijkheid. Het Keurmerk werd ondergebracht bij onze stichting. Ruigrok was verder nooit verbonden aan de stichting, tot afgelopen juli: sindsdien is ze ambassadeur van Amsterdam Made.

Duurzaamheid naar een hoger plan

Naast het uitbreiden van de Keurmerkcommissie is ook het duurzaamheidsaspect van het Keurmerk onder handen genomen. Dit gebeurde door niemand minder dan duurzaamheidsexpert Marieke Eyskoot. Marieke heeft al ruim vijftien jaar ervaring op duurzaamheidsgebied en werd onder andere genomineerd voor de verkiezing Amsterdammer van het Jaar.

Het allereerste Keurmerkevent

Als kers op de Keurmerktaart organiseerden we in november het allereerste Keurmerkevent voor Keurmerkhouders only. We reikten de nieuwe certificaten uit, Marieke betrad het podium en er was natuurlijk netwerktijd. Dit alles deden we in het prachtige en gloednieuwe Hotel Jakarta.

Pop-up in The Maker Store

We sloten het jaar af met een pop-up store in The Maker Store. The Maker Store is voor ons bekend terrein, aangezien we zelf kantoor houden boven de winkel, en dus was het logische plek om in de feestmaand een pilot te doen met – een selectie van – ons Keurmerkassortiment.

Het team van Amsterdam Made kijkt terug op een fantastisch jaar en heeft onwijs veel zin om in 2019 de maakindustrie nog verder op de kaart te zetten!