Dit waren de Amsterdam Made hoogtepunten van 2019

We organiseerden events, verwelkomden nieuwe makers, werden gepubliceerd in mooie titels en sloten het jaar af met een knaller van een pop-up shop! Dit waren de Amsterdam Made hoogtepunten van 2019!

Nieuwjaarsborrel

Het jaar ging goed van start met een nieuwjaarsborrel! En niet zomaar een borrel, maar een op grote hoogte, namelijk: in de A’DAM Toren. Op deze schitterende locatie proostten we met onze Community op een succesvol nieuw maakjaar. We kunnen alvast verklappen: ook 2020 luiden we dit jaar in vanuit de A’DAM Toren!

Ontbijtsessies

We introduceerden ze in 2018 en wegens groot succes hebben ze ook in 2019 weer plaatsgevonden, de Amsterdam Made ontbijtsessies. Eens in de zoveel tijd nodigen we alle nieuwe makers van de Community bij ons aan de ontbijttafel uit om met elkaar kennis te maken. De sessies leveren doorgaans mooie gesprekken op onder het genot van koffie en croissants!

Amsterdam Made ontbijt

Holland Herald

Op mediagebied is een van de hoogtepunten toch wel de Holland Herald, het in-flight magazine van KLM. Dit jaar stonden we er maar liefst twee keer in met een selectie van onze makers. Mooi om te zien dat een blad als Holland Herald graag ruimte vrijmaakt voor startende, lokale ondernemers.

Craft in Focus New York

Niet alleen in de Holland Herald gingen onze makers de grenzen over, ook stond een aantal op het Craft in Focus Festival in New York. Het Amerikaanse equivalent van ons het Amsterdamse Ambacht in Beeld Festival. Bekijk hier het verslag.

Ondernemerstafel

Omdat de ontbijtsessies zo’n groot succes zijn, presenteerden we een soortgelijk initiatief voor bestaande leden. Een laagdrempelige bijeenkomst waarin kennis en ervaring gedeeld worden. We goten het in de vorm van een ondernemerstafel, waarbij één van de deelnemers een vraag of probleem introduceert die tijdens de ondernemerstafel behandeld kan worden. De eerste vond plaats in november van dit jaar en ook voor 2020 staan ze op de planning.

Introductie Het Shoplokaal

Om de producten van onze makers nog wat beter in het zonnetje te zetten, hebben we in november Het Shoplokaal gelanceerd. Het Shoplokaal is een online etalage waar producten van Amsterdamse makelij een podium krijgen. Klik je op een product, dan word je direct doorgelinkt naar de webshop van de desbetreffende ondernemer. Zo koop je producten bij de bron en weet je dat het geld in de juiste zakken terecht komt. 

Het shoplokaal

Pop-up Shop

En tot slot natuurlijk de allereerste Amsterdam Made Pop-up Shop aan de Prinsengracht! Samen met dertien van onze makers runden we twee weken lang onze eigen winkel. Iedere dag stond een andere maker in de shop om – voornamelijk – toeristen kennis te laten met de prachtige Amsterdamse maakindustrie. Dank aan iedereen die is langsgekomen!

Amsterdam Made pop-up