De leukste evenementen in november

November belooft een mooie maand te worden op maakgebied in Amsterdam. Er staan namelijk een hoop interessante evenementen op de agenda. Waaronder een hele leuke van onszelf! In deze maandelijks terugkerende rubriek nemen wij je mee in de leukste (maakindustrie gerelateerde) evenementen in de stad. Van masterclasses tot maakmarkten, van workshops tot pop-ups. Pak je agenda er maar bij!

9 november – The Hoxton Market, Minimalist Edition – Hoxton Hotel, Herengracht 255

Het Hoxton Hotel aan de Herengracht heeft een leuke nieuwe, maandelijks terugkerende markt: The Hoxton Market. De eerste editie staat in het teken van minimalisme, met mooie slow fashion- en natural beautymerken. Kijk hier welke merken er aanwezig zijn!

15 november – De Circulaire Stad – Pakhuis de Zwijger 

Is er een tweede leven voor oude pvc-pijpen, sportschoenen of tentjes die achterblijven op Lowlands? Veel te veel van onze spullen komen nu nog terecht in de vuilverbrander. Gelukkig proberen steeds meer productontwerpers hier iets aan te doen, bijvoorbeeld door gerecyclede materialen te gebruiken, of na te denken over het volgende leven van hun eigen product. Maar hoe maak je zo’n circulair ontwerp? En wat zijn de lessen uit de praktijk? Ontmoet deze avond de ontwerpers van de circulaire stad. Klik hier voor meer informatie.

18 november t/m 1 december – Amsterdam Made pop-up shop – Prinsengracht 234F

Half november is het zover, dan openen de deuren van onze eigen pop-up shop! Samen met veertien van onze makers nemen we twee weken lang de Prinsengrachtpopup over aan de Prinsengracht 234F. Houd onze website en socials goed in de gaten want binnenkort verklappen we welke makers er precies deelnemen en wat je allemaal kunt verwachten.

21 t/m 23 november – Impact Days – Meerdere locaties

The Impact Days zijn de drie dagen in het jaar waarin Nederland sociaal ondernemerschap ontdekt, viert en versnelt. Tijdens inspirerende evenementen door het hele land worden alle plekken zichtbaar gemaakt waar gebouwd wordt aan een duurzame en eerlijke wereld. In Amsterdam wordt hard gewerkt aan een interessant programma. Houd de website van de Impact Days in de gaten voor de invulling.

23+24 november & 30 november + 1 december – The Maker Market – De Hallen

In november zijn er maar liefst twee Maker Markets op rij. De eerste, die op 23 en 24 november plaatsvindt, wordt georganiseerd in samenwerking met Etsy Made in NL. De tweede, die op 30 november en 1 december plaatsvindt, is de oude vertrouwde Maker Market zoals die maandelijks plaatsvindt. Beide markten zijn perfect om Sinterklaas of (voor de vroege vogels) Kerstcadeautjes te scoren.

Amsterdam Light Festival

28 november – Amsterdam Light Festival – Meerdere locaties

Het Amsterdam Light Festival is inmiddels een bekend begrip geworden rond de jaarwisseling. Tijdens de donkere december- en januaridagen wordt de stad verlicht door prachtige lichtinstallaties op en rond de grachten. Rondom de lichtinstallaties worden tal val activiteiten georganiseerd, waarvan de grootste de boottours zijn. Absoluut een aanrader om de stad eens in een ander licht te bekijken!