Lancering CirkelMarkt

Binnenkort lanceert CirkelMarkt, een project met het doel om een circulaire economie rond en op de Ten Katemarkt te ontwikkelen. CirkelMarkt stimuleert het hoogwaardig hergebruik en opwaarderen van afval van ondernemers op en rondom de markt, en promotie en verkoop van nieuwe, circulaire producten. Ook wordt er een pilot gedaan met enkele producten die gemaakt zijn van reststromen van de markt, zoals zeep gemaakt van sinaasappelschillen en oesterzwammen van koffieresten.

Voor dit project, en ook voor de toekomst, zijn we op zoek naar Amsterdamse makers van circulaire producten, en naar andere geïnteresseerden die mee willen denken over nieuwe oplossingen en plannen voor een lokale, circulaire economie. Namens The Maker Store, CirkelMarkt en Amsterdam Made willen we je daarom graag uitnodigen voor een kleinschalige brainstorm/borrel op dinsdag 17 oktober van 19.30 – 21.30 in The Maker Cafe (boven The Maker Store, Hannie Dankbaarpassage 39).

Hiernaast nodigt CirkelMarkt circulaire makers in Amsterdam uit om voor een gereduceerd bedrag mee te doen met de aankomende Maker Market op 28 en 29 oktober. Tijdens deze markt zullen we meer aandacht besteden aan circulaire makers en economie, en het zal tevens de officiële lancering van het CirkelMarkt project zijn.

Bij interesse in de brainstorm, deelname aan The Maker Market of beide, kun je je opgeven via dit formulier.

Brainstorm/borrel:  dinsdag 17 oktober van 19:30 – 21:30 (inloop 19:00). Hier gaan we in op de verschillende reststromen op de Ten Katemarkt, en wordt er nagedacht in hoeverre Amsterdamse makers daar producten van of voor kunnen maken;
Maker Market:  28 en/of 29 oktober. Voor circulaire ondernemers is deelname de helft van de prijs (€ 32,50 voor 1 dag, € 50,- voor 2 dagen).